logo-blauwDag van de Stilte

laatste zondag in oktober

Activiteiten in Zuid-Holland

vlag-zuid-holland

Deelnemen aan een stilteactiviteit

Lijkt het je leuk om deel te nemen aan één of meer stilteactiviteiten? Hieronder zie je al scrollend alle activiteiten in Zuid-Holland in volgorde van tijd. Voor meer informatie klik je op 'Lees meer...'

Wil je liever een totaal overzicht zien van alle activiteiten in een korte lijst klik dan hier.

Een stilteactiviteit organiseren

De Dag van de Stilte wordt een succes door de locale stilteactiviteiten. Wil je een activiteit organiseren in de provincie Zuid-Holland, vul dan het aanmeldingsformulier in. Het formulier wordt automatisch verstuurd naar de plaatvervangende ambassadeur.

  • Plaatvervangend ambassadeur: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We zoeken een ambassadeur/medewerker voor Zuid-Holand. Mail aub als je interesse hebt of voor andere informatie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

    

Activiteiten 2017

Ontdek op 29 oktober de stilte in een stiltegebied en gebruik de gratis te downloaden MoSART-app!

Begin de stiltedag met een meditatieve wandeling! Om 8:30, als iedereen nog lijkt te slapen, wandelen we heel rustig door de Rhoonse Grienden.

Kom tot rust, tot jezelf en vertraag....
Op de dag van de Stilte, 29 oktober, kun je deelnemen aan een stilteochtend.

In stilte creatief zijn met potlood, fineliner en papier. Met 2 tot 8 deelnemers maken we zentangles.

Het labyrint neemt ons mee naar onze innerlijke stilte. Na afloop kunnen we de resonans nog ervaren.

Een dag stilte met beweging en meditatie van 10 uur tot ongeveer 16 uur. Een Stilte dag met Yoga en meditatie uit de Mindfulness. In principe gratis op basis van Dana, op basis van vrijgevigheid.

Een lange yogales met onthaasten, yoga, klankschalen, en natuurlijk de Stilte. We sluiten af met thee met wat lekkers.

Bij een meditatieve wandeling geniet je niet alleen in stilte, maar worden er ook momenten stilgestaan en gemediteerd.

In deze wandeling worden we helemaal stil. Door verschillende werkvormen kun je de stilte optimaal beleven en kom je dichter bij jezelf en bij de natuur.

Tijdens deze workshop staat het Stilte thema centraal. Het zal vanuit diverse kanten belicht worden.  Je hoeft geen ervaring te hebben met één van de onderdelen die we gaan doen.

Na een korte introductie ga je naar de verstilde ruimte waar je tot 13.00 uur aan verschillende activiteiten kunt deelnemen.

“Samen STIL” is dienstbaarheid aan de mensheid en wereld.

Op 29 oktober 2017 is er een Landelijk Stilte uur. Met dit extra uur maken we een landelijk stilteveld waarin de stilte zich kan verdiepen.

Het verkennen van de natuurpracht die de stiltegebieden van Zuid-Holland ons bieden.

Tijdens SoulCollage® zijn we creatief bezig met plaatjes, scharen en lijm. Stilte speelt een belangrijke rol in de workshop. Je denken verdwijnt wat naar de achtergrond en je zult merken dat een beeld meer zegt dan 1000 woorden.

Dit jaar organiseert Zen in de Zon een stilte-wandeling. In de stilte kunnen we ons verbinden met de natuur, met onszelf en met elkaar.

Jezelf ervaren in stilte, te midden van anderen. Dat is waar het tijdens een Stiltebijeenkomst om draait. Het thema van deze bijeenkomst is compassie in de breedste zin van het woord:

Een workshop met uitwisseling over de betekenis van stilte en praktische oefeningen hoe we de kracht van stilte in ons dagelijks leven kunnen integreren.