We enthousiasmeren zo veel mogelijk mensen om mee te doen aan een stilteactiviteit.
Daarom stimuleren we mensen en organisaties om activiteiten op de Dag van de Stilte te organiseren.

Doel:

Het doel van de Dag van de Stilte is om de vele facetten van stilte – de beleving, werking en waarde -onder de aandacht te brengen bij een zo breed mogelijk publiek.

Voor wie:

Voor iedereen die stilte wil ervaren: jong en oud, volwassene of kind, man of vrouw, gelovig of niet gelovig, spiritueel of niet spiritueel, wel of niet houdend van natuur, kunst, literatuur, sport… 
Iedereen kan kiezen voor een activiteit die bij hem of haar past. 

Door wie:

De activiteiten op de Dag van de Stilte worden aangeboden door tal van organisaties. Deze zijn actief op het gebied van opvoeding en onderwijs, natuur en milieu, gezondheid en welzijn, religie en spiritualiteit, sport en recreatie, kunst en cultuur, overheid en bedrijfsleven.

Soorten stilteactiviteiten:

Er zijn vele soorten stilteactiviteiten mogelijk. Je kunt hierbij denken aan: een stiltemeditatie, een stiltewandeling, een schilder- of fotoworkshop rond het thema stilte, een stilteviering, stiltegedichten lezen of schrijven, een stilteconcert, een lezing over de gezondheidseffecten van geluid en stilte, een stilteproeverij, kanoën in een stiltegebied, tuinieren.

Waar:

De activiteiten vinden plaats in heel Nederland en Vlaanderen, zowel binnen als buiten. In een stiltegebied, een kerk, moskee of spiritueel centrum. Maar ook in een drukke stad, op een plein of in een concertzaal.

Hoelang duurt een activiteit:

De duur van een activiteit verschilt, van 1 minuut tot een hele dag.

Kosten

Veel stilte-activiteiten zijn gratis of kosten weinig waardoor zo veel mogelijk mensen in de gelegenheid worden gesteld aan stilte-activiteiten deel te nemen.
Er zijn ook organisatoren die wel geld voor hun stilte-activiteit vragen, bijvoorbeeld omdat zij zelf geld moeten uitgeven voor het huren van een ruimte.
Aan de deelnemers wordt na afloop van de activiteit een vrijwillige bijdrage gevraagd voor de landelijke organisatie van de Dag van de Stilte.

Wilt u de Dag van de Stilte financieel steunen? Klik dan hier.