Stilte-ambassadeurs

Alle vrijwilligers en ‘helpende handen’ die zich inzetten om de Dag van de Stilte mogelijk te maken, de organisatoren van de stilte-activiteiten, de leden van de Nederlandse Stichting Geluidshinder (NSG), zij zijn allemaal stilte-ambassadeurs.  Eigenlijk is iedere persoon die Stilte uitdraagt op zijn of haar unieke wijze een stilte-ambassadeur.

Wij laten je hier graag kennismaken met ons Comité van aanbeveling. Hierin zitten een aantal bekende stilte-ambassadeurs, zij vertellen waarom zij het het doel en het initiatief van de landelijke Dag van de Stilte onderschrijven.

Prinses Irene van Lippe-Biesterfeld

Prinses Irene van Lippe-Biesterfeld

Oprichter en voorzitter van Natuur College

‘De Dag van de Stilte:  Een dag om ons mensen er aan te herinneren hoe belangrijk stilte kan zijn. We hebben een maatschappij gecreëerd waar dat een zeldzaamheid is geworden.
Toch kunnen we een innerlijke stilte in het onszelf creëren,
en van daaruit de natuur beleven, het leven in al haar schakeringen.’

Tijn touber

Tijn Touber

Schrijver, meditatieleraar, muzikant en inspirator

In stilte komen de antwoorden vanzelf tot je, het is een magisch proces”. Ipv heel hard nadenken over je favoriete probleem, kun je stil worden, er als het ware uitstappen, in die stille middenruimte gaan staan en dan wordt het vanzelf allemaal duidelijk. Stilte lijnt alles uit.

Joke Hermsen

Joke Hermsen

Filosofe en schrijfster ‘Stil de tijd’
en ‘Windstilte van de Ziel’

De wereld is helemaal volgens de klok gestructureerd. Maar ik wil die andere tijd (zeg maar de innerlijke tijd) weer in het vizier krijgen, er de verschillende aspecten van tonen, zodat we in ieder geval weer iets van een evenwicht tussen beide kunnen hervinden. Dat is noodzakelijk, omdat onze vrijheid en onze creativiteit juist in die innerlijke tijd schuilen.

Matthijs Schouten

Matthijs G.C. Schouten​

Nederlandse bioloog, ecoloog en natuurfilosoof, hoogleraar natuurherstel

Door stil te zijn en er de tijd voor te nemen kun je de binnenkant van duurzaamheid ontdekken en ontwikkelen.

Hella van der Wijst

Hella van der Wijst

Programmamaker en Presentator

Misschien wordt het tijd dat we behalve natuur ook de stilte gaan beschermen.

Thom Breukel

Thom Breukel

Schrijver van ‘De Stilteatlas van Nederland’

Stilte ervaren. Niets is zo heerlijk als de Stilte. Niet de fysieke stilte. Het gaat me om de Stilte die je bij jezelf vanbinnen kunt merken: voelen, proeven. Ook al is er geluid, toch kan er nog Stilte zijn. Dat is mijn ervaring.