Onze ambassadeurs

Prinses Irene van Lippe-Biesterfeld

Oprichter en voorzitter
van Natuur College

Prinses Irene van Lippe-Biesterfeld

Om je innerlijke stem te horen,
zijn momenten van stilte nodig.
Om de natuur in al haar diversiteit te horen zijn momenten van stilte nodig.
Om je innerlijk en natuur te verbinden in jezelf, zijn momenten van stilte nodig.
Gun jezelf die momenten, gun de Aarde en je medemens die stilte.

Prinses Irene van Lippe-Biesterfeld oprichter en voorzitter van Natuur College een maatschappelijke organisatie die zich inzet voor behoud en waardering van de natuurlijke leefomgeving:

“Stilte is voor mij persoonlijk van groot belang, omdat er dan ruimte ontstaat voor gedachten die anders ondergesneeuwd zouden worden. Om rust in mijn hoofd te creëren. Om algehele rust in lichaam en geest te creëren. Om ruimte te scheppen voor de dingen die ik meemaak, in gesprekken, gebeurtenissen, ervaringen. We leven zo vluchtig en er gebeurt zo veel om ons heen en we zijn altijd maar bereikbaar, dat er veel verloren gaat en niet verwerkt wordt als er niet stilte momenten zijn.

Ik denk dat stilte een maatschappelijk belang heeft. In corona-tijd, toen we afgesloten leefden, gebeurde er aanzienlijk minder om je heen en de stilte was al om aanwezig. Veel mensen kwamen daardoor tot inzichten die positief waren, ruimte voor gevoelens; en mensen genoten van wandelingen in de natuur, waar geen totale stilte was, maar wel ruimte voor natuurlijke geluiden van dieren en het ruisen van de wind door de bladeren, het kabbelen van water, of het breken van de golven op de kust. Dat kan dan tevens ruimte geven voor gesprekken met jezelf en anderen. Ruimte om te voelen en na te denken hoe je in je werk en je relaties zit. Dat alles, draagt bij aan een wat minder hectisch leven en dat zal merkbaar zijn in de maatschappij”.

Tijn Touber

Prinses Irene

Joke Hermsen

Hella van der Wijst

Thom Breukel

Matthijs Schouten