Onze ambassadeurs

Hella vander Wijst

Programmamaker en Presentator

Hella van der Wijst

Misschien wordt het tijd dat we behalve natuur ook de stilte gaan beschermen

“Ik kom uit een boerenfamilie. We woonden zelf niet op een boerderij maar mijn opa’s en oma’s, veel ooms en tantes waren boeren. Als wij vroeger thuis tv-keken, deden we altijd ook iets anders. Mijn moeder zat altijd te breien, te haken of iets te maken. Ik stond vaak te strijken in de woonkamer. Bij Dallas! Dat vond ik een stomme tv-serie en eigenlijk zonde van mijn tijd. Maar als ik dan aan het strijken was, vond ik het niet zonde van mijn tijd. En in de zomer –we hadden een moestuin – zaten we altijd erwten te doppen of bonen te rangen. Ik heb echt moeten leren om niets te doen. Ik kan het ondertussen goed hoor, omdat ik weet dat het goed voor me is, maar ben er niet mee opgevoed.”

,,Misschien wordt het tijd dat we behalve natuur ook de stilte gaan beschermen’’,

Noem het een cadeautje. Als het laatste weekend de wintertijd ingaat, hebben we een uur extra. Zestig bonusminuten om iets speciaals te doen. STIL zijn bijvoorbeeld.

Tijn Touber

Prinses Irene

Joke Hermsen

Hella van der Wijst

Thom Breukel

Matthijs Schouten