Onze ambassadeurs

Tijn Touber

Schrijver, meditatieleraar, muzikant en inspirator

Tijn touber

De yogi’s in India zeggen dat God fluistert en dat je heel stil moet zijn om de informatie op te vangen. Hoe kun je stil worden: door achter je gedachten te stappen en in die innerlijke ruimte te gaan staan waar je thuis komt in je eigen centrum. In die stilte kun je gaan luisteren. Afstemmen en downloaden.

Tijn: “In stilte komen de antwoorden vanzelf tot je, het is een magisch proces”. Ipv heel hard nadenken over je favoriete probleem, kun je stil worden, er als het ware uitstappen, in die stille middenruimte gaan staan en dan wordt het vanzelf allemaal duidelijk. Stilte lijnt alles uit.”

Mensen die stil zijn, hebben effect op hun omgeving. Ze brengen harmonie en flow. In steden waar regelmatig wordt gemediteerd, is er minder criminaliteit, is het minder druk op de spoedeisende hulp en komen er minder verkeersongevallen voor.

Stadsverlichting: In huiskamers over de hele wereld wordt op elke tweede zondag van de maand tussen 20:00 en 21:00 uur gemediteerd. Daarnaast hebben sommige huiskamers hun eigen agenda en mediteren vaker. Na afloop van de meditatie gaan mensen vaak in stilte weer weg, maar er kunnen ook ervaringen worden uitgewisseld.

Door samen in een huiskamer te mediteren, kom je niet alleen thuis bij jezelf, maar ook bij elkaar. Bovendien heeft gezamenlijke stilte een positief effect op de omgeving. Er ontstaat meer harmonie en flow. Uit onderzoek blijkt dat als groepen mensen regelmatig samen stil zijn dat het effect harmonie en flow is. Deze positieve effecten gelden niet alleen voor de groep maar ook voor hun omgeving en uiteindelijk de hele wereld.

Tijn Touber

Prinses Irene

Joke Hermsen

Hella van der Wijst

Thom Breukel

Matthijs Schouten