Stilte bijeenkomst met de Quakers
Stilte bijeenkomst met de Quakers

Wat betekent stilte voor jou?

Stilte bijeenkomst met de Quakers

Quakers komen samen in stilte, we zoeken vanuit deze stilte samen de verdieping en inspiratie die ons bezielt om ons in te zetten voor een betere wereld.
De Quakers behoren tot de vredeskerken wat betekent dat ze zich actief inzetten voor vrede in de wereld, o.a. door trainingen in NVC (non-violent communication) en AVP (alternatives to violence project). Quakers voelen vaak een sterke maatschappelijke betrokkenheid en zijn bijvoorbeeld betrokken geweest bij het oprichten van Amnesty, Oxfam Novib en Greenpeace.

Quakers worden wel eens een ‘ondogmatisch’ kerkgenootschap genoemd: we hebben geen religieuze rituelen, geen voorgangers en geen vast programma. Onze diensten (10:30 – 11:30) zijn gebaseerd op de stilte, daarin zoeken we samen de verdieping, en van daaruit mag eenieder die zich geroepen voelt, opstaan om iets te delen.
Wij komen voor onze Quaker bijeenkomsten op zondag ochtend op verschillende plekken in Nederland samen (Amsterdam, Bennekom, Den Haag, Deventer, Driebergen, Groningen, Zwolle). In Driebergen komen wij één keer per maand bijeen in Villa Xaverius, normaalgesproken is dit tussen 10:00-13:00 op de eerste zondag van de maand. Meestal zijn er dan 4-8 deelnemers.
Op de ‘Dag van de Stilte’ nodigen we je uit om met ons uit te wisselen wat stilte voor jou betekent in je leven, en kennis te maken met hoe wij omgaan met stilte in onze bijeenkomsten.

Voorlopig programma:
10:00-10:30 koffie/thee en korte introductie van de Quakers en het programma
10:30-11:00 Gesprek uit de stilte: “Wat betekent stilte voor jou in jouw leven?”
11:00-11:30 Samenkomst vanuit de stilte
11:30-13:00 Gezamenlijk napraten met soep en brood

Graag per mail aanmelden zodat we weten hoeveel mensen we kunnen verwachten (i.v.m. het aantal stoelen, soepkommen etc).

Stilte bijeenkomst met de Quakers

Aanmelden en meer info:

Locatie: Villa Xaverius
Rijsenburgselaan 11, Driebergen-Rijsenburg
Datum: zondag 29 oktober
Tijd: 10.00-13.00 uur
Kosten: Vrijwillige bijdrage voor de kosten van de koffie/thee en lunch
Aanmelden: per mail