Stilstaan bij stilte
Stilstaan bij stilte

Stilstaan bij stilte

Stichting Bosnodig in Voorst organiseert op die dag van 10:00 tot 12:30 uur een stiltebijeenkomst met onder andere een wandeling en een begeleide meditatie. Het thema van dit jaar is Beleef stilte in de natuur, wat Bosnodig de perfecte plek maakt om je even terug te trekken en de stilte te zoeken, zowel buiten als binnenin jezelf.

Het zijn in de natuur helpt om stilte te ervaren en je zintuigen te openen. Er is doorgaans maar weinig akoestische stilte (de afwezigheid van geluid) om ons heen, terwijl het af en toe in stilte verblijven en hierbij stil te staan juist heel goed voor een mens is. En de geluiden van de natuur, het ritselen van blaadjes of het zingen van een vogel, kunnen juist de beleving van stilte verdiepen.
De dag wordt begeleidt door Anna van der Linden, natuurgids shinrin-yoku en mindfulnesstrainer.

Er wordt op 29 oktober om 10 uur verzameld op het parkeerterrein van Bosnodig. Na de inleiding is er een stiltewandeling over het terrein, gevolgd door een begeleide meditatie in de yurt. Daarna gaat ieder, tijdens het landelijk gezamenlijk stilteuur, van 11.00 tot 12.00 uur in stilte. Tijdens dit uur neem je tijd voor jezelf om geheel op jouw eigen manier in stilte te zijn. Door bijvoorbeeld wat te schrijven of te wandelen of door in de natuur te zijn bij een boom.
Na dit uur wordt de bijeenkomst afgesloten in de yurt met een kop thee.

Praktische informatie
De bijeenkomst vindt plaats op zondag 29 oktober van 10:00 tot 12:30 uur bij Stichting Bosnodig, De Riete 87 in Voorst. Deelname kost € 15,- en aanmelden kan via www.bosnodig.nl/webshop/stiltedag.