Stille wandeling in Arboretum Oudenbosch
Stille wandeling in Arboretum Oudenbosch

Stille wandeling in Arboretum Oudenbosch

In de botanische tuin het Arboretum in Oudenbosch organiseren we al jarenlang verstillende activiteiten, onder de noemer Bezinnen in het Groen. Altijd op zondagochtend, een moment van stilte en bezinning bij uitstek. Maar wist je dat Bezinnen in het Groen ontstaan is uit de wens om mee te doen aan de landelijke Dag van de Stilte? Dit jaar is onze deelname aan deze dag nog toepasselijker, want het thema van de landelijke dag is ‘Beleef stilte in de natuur’. En dat is precies wat we tijdens deze ochtend gaan doen.

Zondag 30 oktober ben je van 10.00 – 12.00 uur van harte welkom voor een verstillende wandeling in de tuin. In de natuur zijn helpt veel mensen om stilte te ervaren en tot zichzelf te komen. Natuur in bossen, duinen en polders, maar ook in tuinen en parken in dorpen en steden. De broeders die het Arboretum middenin Oudenbosch aanlegden, wisten dat als geen ander: in het geluid van de tuin ligt een heerlijk stilte verborgen. Deze stilte gaan we met elkaar ontdekken. Jamie Nederpel verzorgt deze ochtend. Als coördinator van ontmoetingshuis ’t Stoofje en voormalig wandelcoach begeleidt zij al vele jaren meditaties, binnen en buiten.

Datum: Zondag 29 oktober 2023
Locatie: Arboretum Oudenbosch, Achter ‘t postkantoor 1, 4731 PM Oudenbosch
Als je op de Markt rijdt, zie je aan de ene kant de Basiliek en aan de andere kant het Jezuïetenplein. Direct naast het Jezuïetenplein sla je het smalle steegje in. Als je dat steegje uitrijdt, kom je op een grote parkeerplaats en zie je links achterin de ingang al van het Arboretum, achter het hek. De verharde parkeerplaatsen zijn voor Arboretumbezoekers, parkeren is gratis.

Begin en eindtijd: De verstillende wandeling is van 10.00 – 12.00 uur. het is fijn als je iets eerder aanwezig bent. De tuin is ’s ochtends gesloten voor bezoek, dus we zijn alleen met elkaar. Om 12.00 uur gaat de tuin open voor publiek tot 17.00 uur, je mag zelf ook nog de hele dag in de tuin blijven. Het is, op beide kerstdagen na, de laatste zondag van dit kalenderjaar dat de tuin open is!

Kosten: De kosten bedragen € 3,-  incl. thee na afloop. Dit is de entree van het Arboretum en dit bedrag geldt ook voor begunstigers en vrijwilligers. Je kunt met pin betalen in ons entreegebouw. Betaal je liever contant doe dat dan zoveel mogelijk gepast, want er is op zondagochtend weinig wisselgeld in de kas.

Vooraf aanmelden via mail: jamienederpel@gmail.com