Ervaar de stilte in de kerk van Oud-Valkenburg
Ervaar de stilte in de kerk van Oud-Valkenburg

Kerk Oud-Valkenburg open

Ervaar de stilte in de kerk van Oud-Valkenburg
Op de dag van de stilte stellen ons mooie oude kerkje in Oud-valkenburg open tussen 12 en 16.30 uur. Iedereen is welkom, gelovig of niet. Als je de behoefte hebt kun je binnenlopen voor een moment van stilte, rust, bezinning of om even weg te zijn uit de drukte (in je hoofd).

Het oudste deel van deze mergelkerk is gebouwd in de 11e eeuw. De kerk ligt samen met het omkaderde kerkhof op een heuvel. We vermoeden dat de kerk op een krachtige natuurplek is gebouwd. Daarbij is er eeuwenlang gebeden. De leeftijd, bouwstijl en de plek dragen bij aan de sfeer die als zeer fijn wordt ervaren.
Vroeger waren kerken open. Je kon buiten de kerkdiensten om altijd binnenlopen voor een moment van stilte, meditatie, gebed of het aansteken van een kaarsje. Als parochieteam proberen we dit gebruik in ere te herstellen en openen we elke week de deuren op woensdag, donderdag en vrijdag tussen 11 en 14 uur. De dag van de stilte is een extra openstellingsdag. Er zijn dan gratis folders over deze parochiekerk H. Johannes de Doper beschikbaar, mocht je hierover meer willen lezen.
Tips omgeving:
In de omgeving van de kerk zijn meerdere mogelijkheden om te wandelen. Op internet staan wandelingen omschreven. De kluis te Valkenburg (Walem) is op deze zondag open tussen 11 en 16 uur.

Locatie: Oud Valkenburg 23, 6305 AA Schin op Geul
Kosten: geen
Datum: Zondag 29 oktober 2023
Begin en eindtijd: 12 – 16.30 uur
Aanmelden niet noodzakelijk, meer info op: kerkschinopgeul.nl