Bosbaden in stilte Hellendoorn
Bosbaden in stilte Hellendoorn

Bosbaden in stilte

Bosbaden is een eeuwenoude methode die recent weer “hip’”is geworden.
Die natuur geeft je gratis een tegengif voor de gevolgen van allerlei moderne kwalen zoals stress, overprikkeling, uitputting en mentale vermoeidheid. De ziektemaker nummer 1 in onze maatschappij!

Dit van oorsprong Japanse fenomeen laat je ervaren hoe een ‘natuurbad’ doorwerkt op je fysieke, mentale en emotionele welzijn. Een ‘officieel’ bosbad duurt twee tot drie uur. Maar je merkt het verschil al na 30 minuten in het bos zijn. We gaan dit keer ongeveer 1,5 u op pad en sluiten af met een kop koffie of thee op een schitterende locatie in het bos.

Wat is nodig voor bosbaden?
Je hebt geen speciale vaardigheden of kleding nodig, alleen een open mind. Het gaat niet om de fysieke inspanning, je conditie, maar juist om nieuwsgierig en ontspannen kijken wat er op je pad komt.

Dompel je daarom onder in de natuur van de Sallandse Heuvelrug! De herfstkleuren zijn schitterend op dit moment. Je neemt geen letterlijk bad in het bos, maar je ondergaat de kleuren en geuren. Je neemt als het ware een ‘duik in het bos’. Tijdens het bosbaden vertragen we ons tempo en gaan we genieten van alles wat we horen, zien en ruiken, en voelen. Door diverse kleine oefeningen die we in stilte doen onderweg, worden je al zintuigen geprikkeld.

Ontdek welke positieve invloed Bosbaden kan hebben op jouw gezondheid en gevoel van welzijn. Ervaar hoe de natuur jou op deze stiltewandeling verfrist en verkwikt. Je zult merken dat je er de rest van de dag en week weer tegenaan kunt.
Het wordt een bijzondere ervaring op een bijzondere plek en ik kijk ernaar uit je te ontmoeten.

Ga je mee op pad?

Locatie: Landgoed de Uitkijk, Hellendoornsebergweg 8, Hellendoorn
Kosten: € 25,- inclusief een kop koffie / thee. Kom je met een groep van minimaal 4 personen, dan krijg je € 5,- korting p.p.
Datum: 29 okt
Begin en eindtijd: 10.00-12.00 u.
Vooraf aanmelden via:  lia@buitenlab.nl
Website: buitenlab.nl