Landelijk Stilte-Uur

Tijdens de Dag van de Stilte afgelopen zondag 30 oktober was er van 11:00 uur tot 12:00 uur een gezamenlijk landelijk Stilte-uur.
Het stilte-uur is een uitnodiging om in dat uur stil te staan bij stilte en stil te zijn. Om alleen of samen met anderen te genieten van de stilte. In je huis, op je werk, binnen of ergens in de natuur of tijdens een stilte-activiteit die op vele plekken kan plaatsvinden.
Samen in stilte zijn kan de stilte-ervaring verdiepen. Door met vele mensen in het stilte-uur stil te zijn, ontstaat er een stilteveld.

Geleide meditatie

Annemieke Rodenburg heeft speciaal voor het stilte-uur op zondag 30 oktober een geleide meditatie opgenomen.  Annemieke organiseert ieder jaar op de Dag van de Stilte een stiltebijeenkomst.

Al ruim ruim 20 jaar begeleidt zij gedurende het hele jaar stiltedagen en stilteretraites via Hartenlicht

Wat kun je verwachten?

Annemieke Rodenburg heet aan het begin van de meditatie iedereen van harte welkom. Ze vertelt iets over stilte en over het stilte-uur. Daarna begeleidt ze 20 minuten de meditatie met veel stilte en af en toe met wat woorden. Na die 20 minuten kun je doorgaan met mediteren zolang als je wilt.

maaike-dijkstra

Zoommeditatie

Maaike Dijkstra, de schrijfster van het boek STILTE ZIJN, organiseert tijdens het stilte-uur een zoommeditatie. Kijk hier voor meer informatie en om je aan te melden.

Stilte

De Dag van de Stilte vraagt aandacht voor Stilte.
Wat is Stilte en waarom is Stilte zo belangrijk

over ons

De Dag van de Stilte is onderdeel van de NSG en wordt georganiseerd door een team vrijwilligers.

De mensen achter de Dag van de Stilte

stilte-ambassadeurs

Maak kennis met onze ambassadeurs die het doel en initiatief van de Dag van de Stilte ondersteunen.

Ambassadeur van de Dag van de Stilte Prinses Irene van Lippe-Biesterfeld