Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Inspirerend stilte-drieluik op de Veluwe

oktober 27 08:30 - 12:30

€15
inspirerend stilte-drieluik op de Veluwe NSG

Op zondag 27 oktober bieden drie bevlogen stilte-ambassadeurs Lennard Jasper, Erik Roelofsen, Petra Speelman een veelzijdige stilte-activiteit aan op een mooie plek op de Veluwe voor een groep van ca. 15 deelnemers.
We verzamelen om 8.30 uur in restaurant Fusion Ericaweg 2 in Epe.
We starten met koffie/ thee en een korte inleiding.

1. Daarna gaan we in het kader van de Dag van de Stilte een stiltewandeling maken van ongeveer anderhalf uur in een prachtig stiltegebied waarin we veel stilte zullen ervaren, af en toe m.b.v. een stiltewerkvorm.
Als we weer bij de Fusion zijn, krijgen we taart en weer koffie of thee.

2. Vervolgens houden Erik, Lennard en Petra ieder een korte inleiding over verschillende aspecten van stilte, stiltebeleving, stiltegebieden en stiltebeleid o.a. op de Veluwe. Ook spreken we samen over het belang van stilte als leef – en oerkwaliteit en hoe we hoeders van stilte kunnen zijn.

3. Om ongeveer 12 uur is er de feestelijke lancering van het mooie project Ssst. Joost van Pagée en Marieke van der Ven hebben over het thema stilte (voorlopig) vier podcasts gemaakt en daarvoor diverse mensen geïnterviewd over stilte: Over het ontbreken van geluid, over het vinden van rust, over aandachtig luisteren, over de natuur en over de kunst van het niets doen of niets denken. We gaan samen naar een stukje van één van de podcasts luisteren.

Startlocatie: Restaurant Fusion Ericaweg 2 in Epe.
Tijden: van 8.30 uur tot ongeveer half 12.30 uur
Kosten: 15 euro o.a. voor 2 keer koffie/ thee en voor taart
Vooraf aanmelden per mail via: petra@stilte-educatie.nl
Meer informatie: Petra Speelman 0648859914

Lennard Jasper is stilteambassadeur van de Dag van de Stilte. Hij was vele jaren boswachter op de Veluwe en zet zich nu in voor het behoud van rust, donkerte en ruimte in de natuur bij stichting Behoud Veluwsch landschap. www.behoudveluwschlandschap.nl

Erik Roelofsen is directeur van de Nederlandse Stichting Geluidshinder(NSG) en zet zich in tegen geluidsoverlast en voor meer stilte in onze maatschappij.
www.nsg.nl

Petra Speelman is één van de initiatiefnemers en coördinator van de Dag van de Stilte, geeft workshops aan natuurgidsen over stiltebeleving in natuur-educatie en is bestuurslid binnen de NSG.
www.dagvandestilte.nl

Joost van Pagée is audio-storyteller, podcastmaker, bosbadgids en natuurcoach
www.hetbosin.nu

Marieke van der Ven is podcastmaakster en geluidkunstenaar bij audicollectief Horens
www.horensaudio.eu www.mariekevandeven.nl

Gegevens

Datum:
oktober 27
Tijd:
08:30 - 12:30
Kosten:
€15
Evenement Tags:
,

Locatie

Restaurant Fusion
Ericaweg
Epe, Gelderland 8162 PR Netherlands
+ Google Maps