Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Dagretraite Stilte verbindt

oktober 27 13:15 - 15:30

€5
Dominicanenklooster Huissen

Op 27 oktober, tijdens de landelijke Dag van de Stilte, biedt Klooster Huissen een unieke gelegenheid om te ervaren hoe stilte ons niet verder van elkaar verwijdert, maar ons juist dieper met onszelf en anderen verbindt. Onder begeleiding van Joyce Lakwijk nodigen we je van harte uit voor een middag vol bezinning en verstilling.

Fluisterstem van je ziel
Het is een illusie dat verstilling je verder van elkaar afbrengt. Het naar binnenkeren, samen een luisterhouding ontwikkelen, dat zijn juist ‘activiteiten’ die bijdragen aan je verbonden voelen. De kracht van stilte zit hem in het beter kunnen horen van de fluisterstem van je ziel, die zowel persoonlijk als universeel is. We nodigen je van harte uit om dit in klooster Huissen te komen ervaren tijdens de landelijke Dag van de Stilte.

Tekstmeditatie
De middag staat in het teken van een tekstmeditatie rond een prachtig gedicht van de Zuid-Afrikaanse dichter Antjie Krog. We beginnen met eenvoudige, lichaamsgerichte oefeningen die voor iedereen toegankelijk zijn en helpen om dichter bij jezelf te komen. Vervolgens leer je in een luisteroefening hoe je het gedicht tot je kunt laten spreken.

Ruimte voor persoonlijke reflectie
Er is ook ruimte voor persoonlijke reflectie, waarbij je jouw ervaring in beeld kunt brengen. De dag wordt afgesloten met een verbindend ritueel en een stiltemeditatie, omlijst door verstillende muziek. Het programma is een gelegenheid om in stilte tot jezelf te komen en tegelijkertijd een gevoel van diepere verbondenheid te ervaren.

Praktische informatie
Voor wie wil, is het ook mogelijk om vooraf een lunch te reserveren. In dat geval ben je vanaf 12:30 uur welkom in het klooster. Om de stilte te omarmen, raden we je aan om comfortabele kleding en warme accessoires mee te nemen, zoals een omslagdoek, dekentje of warme sokken.

Locatie: Dominicanenklooster Huissen
Datum: 27 oktober
Tijd: 13:15 – 15:30 uur (optionele lunch vanaf 12:30 uur)
Kosten: Deelname inclusief lunch vooraf (12:30 uur) € 20,-
Deelname exclusief lunch (13:15 uur) € 5,-
Aanmelden: Ja  via een mail naar  info@kloosterhuissen.nl of via https://www.kloosterhuissen.nl/programmas/retraites/programma.php?programmaID=1887
Meer informatie: https://www.kloosterhuissen.nl/p/1887

 

Gegevens

Datum:
oktober 27
Tijd:
13:15 - 15:30
Kosten:
€5
Evenement Tags:
, ,

Organisator

Dominicanenklooster Huissen
Telefoon
06-50713010
E-mail
info@kloosterhuissen.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Dominicanenklooster Huissen
Stadsdam
Huissen, Lingewaard 6851 AH Netherlands
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie