Vroege ochtend – EFFIES Stilte – Oldenzaal

Vroege ochtend – EFFIES Stilte – Oldenzaal

Stilte is … de ervaring van geen enkel geluid of van zo weinig geluid dat het als volledig natuurlijk en rustgevend wordt beschouwd. Stilte is universeel, van niemand en van ons allemaal. Stilte verbindt, mensen met elkaar en met de natuur.

Stilte laat je scherper waarnemen, waardoor je intenser kunt genieten van de omgeving. Veel mensen zoeken dan ook de natuur op wanneer ze tot rust willen komen. Als een moment van bezinning. Om bewust te voelen dat je onderdeel bent van, verbonden bent met de natuur. Door dat gevoel neemt respect en verantwoordelijkheidsgevoel voor alles wat groeit en bloeit als vanzelf toe. Natuur en Stilte … een gouden combinatie.

Yugen is … Japans voor ‘je één voelen met de natuur’. Het mysterieuze gevoel dat je kunt ervaren als je in de natuur bent, die in al haar kracht en pracht tot je doordringt. Het gevoel van eenheid en optimaal evenwicht dat kan ontstaan als je naar buiten gaat en je aandacht richt op de omgeving. Met je zintuigen open; horen, zien, voelen, ruiken, proeven. Lichaam en geest kalm en rustig, zodat je details kunt ontdekken die je niet eerder zo bewust waarnam. Een zonsondergang, de sterren, een zonsopkomst, ochtenddauw, verse sneeuw, mist, het bos.
Met de Yugen-sessies proberen we deze ervaring(en) op te zoeken, vanzelfsprekend buiten in de natuur. Je mag een wandeling van tussen 3-5 km. met maximaal 8 personen verwachten. Daarbij zullen onderweg ontspanningstechnieken, ademhalingsoefeningen en actieve oefeningen voor je lichaam en geest voorbij komen. Zo kun je op een heel natuurlijke manier letterlijk stap voor stap heel bewust je zintuigen herontdekken. Ontspannen in de open lucht terwijl je bedachtzaam en meditatief in het moment stil staat, zit, ligt of wandelt.

De tijd vliegt! Binnenkort gaat de klok terug gaat naar wintertijd en hebben we zomaar een uurtje extra tijd te besteden! Een mooie gelegenheid om het moment waarop de Nacht (van de Nacht) ’s morgens vroeg om 7.34 uur overgaat in de Dag (van de Stilte) bewust in stilte, omringd door de natuur te beleven en hopelijk yugen te ervaren.

Locatie activiteit
De sessie vindt plaats in de Twentse natuur nabij Oldenzaal.

Kosten
Een vast bedrag van €7,50 per persoon.
Een vrijwillige bijdrage voor de organisatie van de Dag van de Stilte wordt altijd op prijs gesteld.

Begin- en eindtijd: Je wordt uitgenodigd – of misschien uitgedaagd – voor hopelijk een bijzondere Yugen tijdens het ochtendgloren op zondag 31 oktober 2021.
Pluk jij de dag? Wacht dan niet lang(er) en meld je aan via effiesbinnenbuiten@gmail.com. Na aanmelding ontvang je per mail verdere praktische informatie.
Als het maximum aantal deelnemers is bereikt, word je naam op de wachtlijst gezet. Hopelijk ont-moeten we elkaar binnenkort om samen een bijzondere ervaring te delen.

Aanmelden is noodzakelijk, via een e-mail naar effiesbinnenbuiten@gmail.com.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.