Vrijdag 23 – zondag 25 oktober Kleinschalige stilteretraite – Finsterwolde

In een kleinschalige setting (maximaal 4 deelnemers) kun je in stilte ervaren wat zich in jou afspeelt. We gaan vertragen, luisteren naar wat zich aandient en aanvaarden wat er is. Niks moet en je hebt alle ruimte om te doen wat bij jou past.

Elke dag zullen we op gezette tijden gezamenlijk eten en mediteren. De meditatiemethoden die ik gebruik zijn afkomstig uit mindfulness en de Dzogchen-traditie (gerelateerd aan het Tibetaans boeddhisme). De meditaties zullen licht geleid zijn, dit betekent dat ik je met een paar woorden of zinnen door de meditatie leid en heeft als doel om jou zo alert mogelijk te houden op dat wat zich in stilte bij jou aandient. Daarnaast is er ook een stiltewandeling en een tafelgesprek waarin we ervaringen uitwisselen. Stilte is het sleutelelement van de retraite, al is er wel een mogelijkheid voor een individueel gesprek, welke je kan helpen bij reflectie op wat gezien wil worden. Ook is er voldoende ruimte om je eigen invulling aan de retraite te geven.

Locatie activiteit
Retraitehuis Bloeiplaats in Finsterwolde is een kleinschalig retraitehuis dat uitnodigt om te verstillen, te bezinnen, te zijn en bij jezelf thuis te komen. Een plek waar niets van je wordt verwacht. Waar niets hoeft. Een thuis, dat vertrouwen uitstraalt en waar ruimte is voor dat wat er echt toe doet. Tijdens de retraite heb je beschikking over een ruime eenpersoonskamer zodat je je ook terug kunt trekken. Het retraitehuis ligt achter de dijk in Groningen en is dicht bij verschillende natuurgebieden. Het is dan ook een goed vertrekpunt voor mooie wandelingen en fietstochten in de natuur (fietsen zijn aanwezig). Kortom, een heerlijke plek om met jezelf te zijn.

Kosten
De bijdrage voor dit weekend is 275 euro per persoon op basis van een eenpersoonskamer met gedeelde badkamer, drie eerlijke vegetarische maaltijden per dag, onbeperkt koffie, thee en fruit.
Een vrijwillige bijdrage voor de organisatie van de Dag van de Stilte wordt altijd op prijs gesteld.

Vrijdag 23 t/m zondag 25 oktober 2020, aanvang 15.00 tot zondag 15.30

Aanmelden is noodzakelijk, via een e-mail naar bewustzijn@natasjadijkshoorn.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.