AromaTouch© massage

Gun jezelf tijdens de Dag van de Stilte een AromaTouch© massage. Tijdens de behandeling van 1 uur werk ik met gegarandeerd 100% pure en zuivere etherische oliën van DōTERRA. Door de etherische oliën met deze bijzondere methode aan te brengen ontspannen de spieren op diep niveau, wordt het immuunsysteem versterkt, van toxische stoffen ontdaan en het zelf genezend vermogen van ons lichaam hersteld. De manuele behandeling , de olietoepassing op de rug en de behandeling van reflexpunten op voeten en oren zorgen voor een unieke ervaring.

De AromaTouch© methode is verdeeld in 4 primaire stappen:
1. Stress vermindering
2. Versterken van het immuunsysteem
3. Vermindering van pijn en ontsteking
4. In balans brengen van lichaam en geest (homeostase/ zelfregulatie)

Voor Wie
Deze techniek is in principe geschikt voor iedereen door de zachte manier van behandelen maar ook zeer geschikt voor mensen met reuma, chronische pijnen, burn-out en stress. AromaTouch heeft ook een positief effect op het slapen en is zeer ONTSPANNEND. Een cadeautje voor jezelf……….
Deze behandeling is niet bedoeld als vervanging van een medisch consult.

Waar: Atelier Natura, Hees 5 Slenaken
Wanneer:  Zondag 31 oktober
Duur: 60 minuten
Investering: Speciaal tarief voor Dag van de Stilte, prijs €35 
Aanmelden: Op afspraak en tijdstip in overleg Marion Gijzen 06 40 28 86 08


Bosbaden – Rythms of Nature

Dompel je onder in de magie van het bos en beleef de natuur als nooit tevoren. Hoe je dat doet, ontdek je tijdens dit bosbad. Shinrin-Yoku, wat letterlijk ‘ bosbaden’ betekent, is overgewaaid uit Japan. Je gaat niet letterlijk in bad, maar je wordt uitgenodigd de oerkracht, natuurlijke ritmes en magie van de natuur (weer) te leren ervaren. Dit doen we voornamelijk in stilte, waardoor je de stem van je intuïtie weer beter kunt (leren) horen . Eenvoudige uitnodigingen ondersteunen je hierin. We sluiten af met bosthee en een gezonde versnapering.

 Voor wie?And in the forest I go to lose my mind and find my soul
– John Muir

Ben je benieuwd naar Shinrin-Yoku of bosbaden? Verlang je ernaar het voedende en rustgevende ritme van de natuur op een dieper niveau te ervaren? Of zoek je gewoon wat ontspanning en sta je open voor meditatieve en aardende uitnodigingen in het bos? Dan is dit iets voor jou, mits je goed ter been bent.

Door wie?
Het bosbad wordt begeleid door Marije Geenevasen, gecertificeerd Gids Shinrin-Yoku, Natuurcoach en projectleider bij IVN Natuureducatie. Zij was van kinds af aan al veel in de natuur te vinden en houdt van het bezielde bos. Rhythms of Nature is haar Shinrin-Yoku Centrum in het Heuvelland, waar zij oa de Shinrin-Yoku Jaarcursus Rhythms of Nature geeft. Daarnaast begeleidt zij diverse bosbaden en retraites in Nederland, België en Frankrijk. Deelnemers waarderen haar veilige en liefdevolle manier van werken. Meer info en ervaringen van eerdere deelnemers: www.rhythmsofnature.nl

 Praktische gegevensOm in alle rust het bosbad te ervaren, wandelen we in kleine groepen van maximaal acht deelnemers. We lopen geen lange afstanden, maar gezien het soms wat ruwe terrein is het van belang dat je goed ter been bent. Aangezien de natuur altijd mooi en heilzaam is, gaat deze activiteit ook bij regen gewoon door.

Waar: verzamelen bij Savelsbos, Gronsveld (precieze gegevens volgen na aanmelding)
Wanneer: zondag 31 oktober
Tijd: 9.30 uur (tot ongeveer 11.30 uur)
Kosten: € 29,50 euro pp (per wandeling), inclusief bosthee en gezonde versnapering
Voor wie: voor iedereen die open staat voor meditatieve natuurervaringen. Kinderen vanaf 8 jaar zijn welkom, zolang zij de stilte kunnen bewaren.
Meenemen: goede wandelschoenen /drinkwater / handdoek om op te zitten / regenkleding
Maximum aantal deelnemers: 8 per wandeling. 
Aanmelden (noodzakelijk): info@rhythmsofnature.nl  / 06-34 98 89 58
Meer info: rhythmsofnature.nl wanneer de wandeling al vol zit kun je hier kijken voor meer data


Stilteplek, ervaar een oase van rust 

De kerken en kapellen van Klooster Wittem zijn 7 dagen in de week geopend van 8.00 uur tot 18.15 uur. U kunt hier terecht voor een moment van stilte, gebed of bezinning. Ook is er gelegenheid een kaarsje op te steken bij de H. Gerardus Majella of OLV van Altijddurende Bijstand.

Waar: Klooster Wittem, Wittemer Allee 34, Gulpen-Wittem
Wanneer: zondag 31 oktober
Tijd: van 8.00 tot 18.15 uur
Kosten: geen
Voor wie: voor iedereen
Aanmelden: niet nodig
Meer informatie: via www.kloosterwittem.nl


Fotosafari Kleuren, lijnen en vormen in het bos

Tijdens deze safari van 2 uur rond zonsopkomst beleven we het Vijlenerbos in alle rust en proberen we om het licht te vangen.

‘s ochtends voor dag en dauw ontmoeten we elkaar op de parkeerplaats en wandelen we in stilte door het bos. We zien en horen hoe het bos ontwaakt en zijn alert op de eerste zonnestralen die door het bladerdek schijnen. We zien hoe het licht steeds verandert naarmate de zon hoger aan de hemel klimt en hoe de bodem, bomen en bladeren steeds van kleur en vorm lijken te veranderen. Een fantastisch schouwspel als je er oog voor hebt.

Aan de hand van tips en adviezen van een ervaren natuurfotograaf gaan we het bos vastleggen in al haar mooie vormen, lijnen en kleuren. Met de juiste omstandigheden lukt het ons misschien zelfs om zonneharpen in een herfstbos te fotograferen. Magisch!

Deze workshop wordt tijdens de Dag van de Stilte/Beleefweekend met korting aangeboden. Vermeld dit ook even in je e-mail!

Dag: 
zondag 31 oktober
Locatie: Vijlenerbos (exacte locatie volgt 48u voor aanvang)
Tijd: 7:30-9:30 uur
Kosten: €50 p.p.
Deelnemers: Min. 2 en max. 8 deelnemers per safari

Meer info: www.photographylimburg.nl en @photographylimburg (Facebook & Instagram).

NB:
• Aanmelden & meer informatie via info@photographylimburg.nl
• Boeking is definitief na ontvangst van betaling
• Mogelijkheid tot verlenging van de safari met een extra uur: €20 p.p. Bij boeking aan te geven.
• Bij slechte weersomstandigheden wordt een alternatieve datum gekozen
• Aanvang/eindtijden: kunnen n.a.v. de zonsopkomst iets verschuiven. Uiterlijk 48u voor aanvang worden tijden en precieze locatie gecommuniceerd.
• De safari kan gedaan worden met alle soorten camera’s, incl. mobiele telefoon. Een camera met een M-stand en een statief worden echter aanbevolen.


Gezinswandeling dierensporen zoeken in stilte met ‘het Groene levenspad’

Gezinsactiviteit voor alle leeftijden en iedereen die goed ter been is.

In een gebied met uitdagende paden, oude bomen en verscholen holen begeven wij ons in de dierenwereld op de Dag van de Stilte. Trek je oude kleren aan en ga mee op verkenning! Op zoek naar dierensporen, holle bomen met een verhaal en wie weet vinden we als we heel stil zijn dierensporen en de plek waar ze met de hele dierenfamilie wonen.

Niet geschikt voor kinderwagens en rolstoelen.

Waar: Creativiteitscentrum Paradijsvogels Cottessen – Vijlen, Cottessen 12
Wanneer: zondag 31 oktober
Tijd: 13.30 uur – 15.30 uur
Kosten: vrije gave
Voor wie:
 familiewandeling, kinderen tot 12 jaar 
Meer informatie en aanmelden: 06 555 16 898 of  info@hetgroenelevenspad.nl o.v.v. aantal personen en leeftijd kinderen.
Website: www.hetgroenelevenspad.nl


TuiNa massage

Tuina wordt in China al eeuwenlang met succes toegepast en is één van de peilers van de TCG (Traditionele Chinese Geneeskunde). Als je het heel kort samenvat is Tuina zowel heerlijk als massage om je lichaam te onderhouden als wel een therapeutische behandelvorm met als doel de balans in het lichaam te herstellen en zo het zelfgenezend vermogen te stimuleren.

TuiNa (spreekt uit als twie-nah) is een chinese massagetechniek die in China al 4500 jaar met succes wordt toegepast en is een belangrijk onderdeel van de TCG (Trationele Chinese Geneeskunde). Kort samengevat is het een therapeutische behandelvorm met als doel de balans in het lichaam te herstellen en zo het zelfgenezend vermogen te stimuleren. Er wordt gebruik gemaakt van massagetechnieken die het fasciaweefsel van het lichaam in de diepte maar ook op spierweefsel, botten en pezen en het zenuwstelsel doordringen. Hiermee worden blokkades in het lichaamsweefsel opgelost. Door druk uit te oefen op meridianen en specifieke acupunctuurpunten, kan de energie en de lichaamsvloeistoffen en voedingsstoffen weer vrij en gelijkmatig door de huid, spieren, pezen gewrichten stromen. Het vergroot je weerstand, geeft je flexibiliteit, laat het lichaam herstellen en laat spanningen verdwijnen.

Waar: JoQi, Maastrichterlaan 191, Vaals
Wanneer: zondag 31 oktober
Tijd: op afspraak tussen 11.00-17.00 uur
Kosten: € 23 per behandeling van 40 minuten
Aanmelden: uitsluitend op afspraak via info@joqi.eu of 06 81 51 35 20
Meer informatie:  www.joqi.eu


Envelopjes wandeling

ontdekkings- en inspiratietocht

In deze wandeltocht van 3, 5 of 8 km wordt de route in stukjes prijsgegeven via enveloppen, die gedurende de tocht worden opengemaakt. Bij elk routestukje zit een kaart bedoeld als informatie of inspiratie, soms met een foto en met een opdracht. De ontdekkingstocht is bedoeld voor iedereen die houdt van verrassingen onderweg.
In principe zijn alle routes voor volwassenen geschreven, maar de kortste route is ook geschikt voor gezinnen met kinderen. Daartoe zijn ook vragen voor kinderen opgenomen. De paden zijn helaas niet erg geschikt voor kinderwagens of rolstoelen. Je kunt alleen lopen of in een groep; aan één set enveloppen heb je genoeg.

Waar: Klooster Wittem, Wittemer Allee 34, Gulpen-Wittem
Wanneer: zondag 31 oktober
Tijd: de wandeling is te koop tijdens openingstijden van de receptie dagelijks van 9.00 en 17.00 uur
Kosten: € 3,95 per set, tijdens openingstijden te koop bij de receptie van het klooster
Voor wie: De paden zijn helaas niet erg geschikt voor kinderwagens of rolstoelen. 
Aanmelden: niet nodig
Meer informatie: via www.kloosterwittem.nl


Wandeling op pad met de Wittemse rugzak

een goedgevulde rugzak met wandelroute

De Wittemer Rugzak is een stevige katoenen rugzak met daarin een boekje met een rondwandeling van ca. 11 km, de zgn. ‘Gedenk! Route’. Verder is de rugzak gevuld met een flesje drinken en zoete en hartige versnaperingen voor onderweg.
In het routeboekje staan naast de routebeschrijving ook informatieve teksten, een foto-opdracht en een routekaartje. Na afloop kan men een pelgrimsstempel halen bij de receptie. De rugzak zelf is van stevig katoen met het embleem van Klooster Wittem.

Waar: Klooster Wittem, Wittemer Allee 34, Gulpen-Wittem
Wanneer: zo 31 oktober
Tijd: de wandeling is beschikbaar tijdens openingstijden van de receptie dagelijks van 9.00 en 17.00 uur
Kosten: € 9,95 p.p.
Voor wie: voor iedereen
Aanmelden: niet nodig
Meer informatie: via www.kloosterwittem.nl


De kracht van de Stilte

Kennismaking met meditatie. Begeleiding: Hendrik Regelink

Meditatie in al zijn eenvoud.
We nemen tijd om tot rust te komen, in het huidige moment. Dit doen we met lichaams- en ademoefeningen.
We maken kennis met de oefening “Liefdevolle Presentie”.
Natuurlijk is er ook de meditatie in Stilte.
Heel natuurlijk, RUSTEN IN ZIJN.

Iedereen is welkom

Waar: Centrum ‘t Vlinderhöfke, Julianaweg 21, Sint Geertruid
Wanneer: zondag 31 oktober
Tijd: van 14.00 tot 15.30 uur
Kosten: gratis
Aanmelden: 043 408 12 03
Meer informatie: Levenskunstenaar.nl en Cursusaccommodatie.nl


Beleef Ayurveda

Heb jij ook zo’n behoefte aan:
• Even niks móeten
• Tijd voor jezelf
• Loslaten
• Relativeren
• Geen oordelen
• In het NU zijn
• Rust ervaren in lichaam en geest
• Ontspanning
• Aandacht voor jou
• Aangeraakt worden
• In stilte zijn
• Luisteren naar jezelf
• Tevreden en blij zijn met wie je bent
• Vertrouwen dat het goed komt
• Contact maken met jezelf..?

Dan nodig ik jou tijdens de Dag van de Stilte van harte uit voor een heerlijke Ayurvedische lichaamsmassage in mijn praktijk Mananda!

Ayurveda is een traditionele, eeuwenoude Indiase natuurgeneeskunde, die in deze tijd nog steeds actueel is. De Ayurvedische massage is hier een belangrijk onderdeel van. Het woord “ayurveda” betekent: Inzicht in het leven. Of beter gezegd: Inzicht in jóuw leven.

Tijdens deze zachte, intense massage wordt er rijkelijk gebruik gemaakt van warme kruidenoliën, afgestemd op jouw wensen en doelen. Dompel je onder in warmte, genieten en het zalige niets… Voel je welkom, gekoesterd, gezien en gehoord…

De naam van mijn praktijk, Mananda, is een samenstelling van twee woorden uit het Sanskriet (de oude Indiase taal waarin alle geschriften van de Ayurveda oorspronkelijk geschreven zijn).
Het is het versmelten van Manan en Ananda.
Manan betekent: diepe aandacht, reflectie, grondig overwegen
Ananda betekent: zegen, geluk

Voor mij betekent Mananda: Je met diepe aandacht richten op je eigen geluk.

Wat betekent geluk voor jou?

Waar: Mananda / Marit Krause, Von Geusauplein 9, 6245 GC in Eijsden
Wanneer: zondag 31 oktober tussen 11:00 en 17:00 uur
Tijd: uitsluitend op afspraak via marit@mananda.nl of 06-50 50 22 34
Kosten: speciale Beleefweekendaanbieding € 30,- voor 40 minuten (deelmassage rug, benen, armen en gezicht)
Meer informatie: mananda.nl


BEE HAPPY MASSAGE


Tijdens de Dag van de Stilte 2021 wil ik jullie verwennen met deze speciale en unieke massage die ik ontworpen heb voor deze aangelegenheid….de “bee happy massage’’!

Bijen leveren een heel grote bijdrage aan onze samenleving. Bestuiving door insecten is noodzakelijk voor meer dan 75 % van de voedingsgewassen. Honingbijen, solitaire bijen en hommels zorgen ervoor dat we kunnen genieten van heerlijk fruit zoals kersen, appels, bramen en frambozen.

Natuurlijk weten jullie ook hoe lekker de honing smaakt die bijen voortbrengen, maar  er zijn meerdere producten gebaseerd op honing of bijenwas. Zo kan honing ook

massage olie verrijken en dient dan als een natuurlijke peeling die draineerd, verzorgd, verzacht en verstevigd.

De Bee happy honingolie Massage is een diepverzorgende massage die door de voedende waarde van de diverse suikers mineralen en sporenelementen in de honing de huid met dieptewerking vernieuwd. We starten met warme doeken op de rug om de huid voor te bereiden op de massage met de honing-olie. Om de huid nog meer te verzorgen wordt na een korte rug massage een warm verzorgend honing pack op de rug aangebracht. Luisterend naar de muziek en genietend van het warme ontspannende gevoel laten we het pack inwerken. Na afloop van de behandeling is de huid glad, sterk en onweerstaanbaar zacht, met een prachtige glans.


Waar: Metta-Phore Massage, Maastrichterlaan 14, Vaals
Wanneer: zondag 31 oktober
Duur behandeling: 40 minuten
Kosten: € 25
Aanmelden: uitsluitend op afspraak. Mail sandra@metta-phore.nl of bel 06 57 59 29 17
Meer informatie: www.metta-phore.nl


GET THE BEES QUIET IN YOUR HEAD MASSAGE


De “get the bees quiet in your head massage” is een massage speciaal ontworpen voor de Dag van de Stilte 2021 én voor iedereen die verlangd naar rust in zijn of haar hoofd. Ons leven is vaak druk en turbulent. Ons hoofd is de hele tijd druk bezig voor ons. Daarnaast zijn deze woelige coronatijden voor vele mensen een extra belasting. Dus tijd om een poging te wagen om uit ons hoofd te komen en terug te gaan naar de stilte in jezelf achter de gedachtes.

We beginnen de sessie met een korte hoofd en gezichtsmassage. Deze massage alleen al brengt ons tot rust. De zachte aanraking, muziek en warme gezellige salon laten je spoedig wegzinken. Nadat je hoofd de rust aanvaard heeft, ga ik oorkaarsen plaatsen in je oren. De oorkaarsbehandeling is een oeroude warmteremedie die in alle oude culturen bekend is. Het is een handgemaakte, holle kaars uit bijenwas die langzaam smeult, warmte uitstraalt en een aangenaam en rustgevend geruis in het oorkanaal doet galmen. Vandaar haar uiterst relaxerende werking.

Om de sessie af te sluiten volgt er nog een korte reikibehandeling van je hoofd. Reiki is een methode om anderen energie te geven. De levensenergie wordt door je lichaam of geest gebruikt om te genezen op elk punt waar dat nodig is. Reiki helpt het lichaam op haar manier beter te worden. Deze korte hoofdsessie is vooral bedoeld om het laatste restje spanning of stress weg te nemen.


Waar: Metta-Phore Massage, Maastrichterlaan 14, Vaals
Wanneer: zondag 31 oktober
Duur behandeling: 45 minuten
Kosten: € 25
Aanmelden: uitsluitend op afspraak. Mail sandra@metta-phore.nl of bel 06 57 59 29 17
Meer informatie: www.metta-phore.nl


Tijdens de Dag van de Stilte introduceert Powerful Healing by Nature; Body & Mind Power-Fit Walks


→ Hou je van bewegen?
→ Hou jij ook van de natuur?
→ Spreekt Mindfulness en Meditatie jou aan?
→ Zou je ook graag fitter en flexibeler willen zijn?
Meld je dan aan voor Body & Mind Power-fit Walk!

De walk is een gezonde mix van diverse oefeningen en zorgen onder andere voor meer energie, flexibiliteit en veerkracht. Als lichaam en geest in balans zijn zorgt dat voor een prettig gevoel van welzijn. Tijdens deze walks bewegen we op een gezonde en plezierige manier in de buitenlucht en is er aandacht voor zowel je body als mind.

Wat brengt het jou?
→ Je ademt gezonde natuurlucht in je longen
→ Je bent in goed gezelschap
→ Je hebt plezier
→ Je doet daadwerkelijk iets positiefs voor je body en mind
→ Je maakt je hoofd leeg, zodat er nieuwe ruimte ontstaat voor verfrissende ideeën en heldere momenten
→ Je voelt je meer in het hier en nu ( bewustwording)
→ Algeheel gevoel van welbevinden
→ Ontspanning

Gezondheid is ons hoogste goed. Deze moeten we dan ook in ere houden!

Waar: Savels bos in de gemeente Eijsden-Margraten. De exacte locatie volgt bij aanmelding.
Wanneer: zondag 31 oktober
Tijdstip: 10.00-11.30 uur
Kosten: Deelname € 15 p.p. 
Aanmelden via: info@powerfulhealingbynature.nl
Meer info: www.powerfulhealingbynature.nl


Mindful Walk + rondleiding klooster HX Hoogcruts


Maak kennis met Mindful Walk en ervaar hoe rustgevend het is.

Mindful Walk combineert wandelen in de natuur met yoga, mindfulness- en ademhalingsoefeningen met als resultaten rust in je hoofd (minder stress) en energie in je lijf. We wandelen ongeveer 5 km. Na de wandeling is er een rondleiding door voormalig klooster HX Hoogcruts. Als afsluiting ontvang je een kop koffie/thee met wat lekkers en een inspirerende verrassing voor thuis. De Mindful Walk en rondleiding wordt begeleid door Myriam Demas. Ze is Mindfulness trainster en als kloosterling aan het klooster verbonden.

Startlocatie: Klooster HX Hoogcruts, Hoogcruts 47, Slenaken (NL)
Wanneer: zondag 31 oktober
Tijd: 10:30 – 12:30 uur
Kosten: € 15 p.p.
Aanmelden: myriam@mind-in-motion.nl of 06 51 63 34 63


Ontspanningsmassage: even uit je hoofd, terug in je lijf

Ervaar ultieme rust en neem de tijd om weer eens naar je lijf te luisteren.
Maak kennis met massagetherapie en ontdek wat het voor u kan betekenen.
Ik hoop u van harte te mogen verwelkomen tijdens dit mooie beleefweekend.

Locatie: Nouvelle Vie: Praktijk voor Massagetherapie en Natuurgeneeswijze, Ilja van de Berg,
Stationsplein 9, Eijsden
Wanneer:  zondag 31 oktober 
Tijd: tussen 10.00 en 16.00 uur
Investering: speciale Dag van de Stilte tarief € 25 
Aanmelden: telefonisch reserveren bij Ilja van de Berg via 06 49 86 65 00


Ervaar de stilte


De kerk van Wahlwiller geniet grote bekendheid in binnen- en buitenland door de wandschilderingen en de kruiswegstaties die vervaardigd werden door de Rotterdamse schilder Aad de Haas. Hij voltooide zijn schilderingen in 1946. Het schilderwerk van Aad de Haas, in de kerk van Wahlwiller, wordt thans beschouwd als een van de hoogtepunten van de Nederlandse schilderskunst. Het kerkje is een mooie plek om een moment van bezinning te nemen en de indrukken in alle stilte een plek te kunnen geven. 

Waar: Oude Baan 23, Wahlwiller
Wanneer: zaterdag 30 en zondag 31 oktober van 13.00 tot 16.00 uur
Kosten: n.v.t.


‘Quiet early morning ride’


Leuk dat je meerijd!

Vandaag gaan we vroeg op pad in de stilte van de ochtend. We rijden een mooie mtb-tocht die meer om de beleving dan om de km’s gaat. De kunst wordt om tijdens de (lichte) inspanning steeds bewust te zijn van de omgeving en minder te focussen op de eerste meters voor je wiel. Onderweg stoppen we regelmatig om in rust en stilte te genieten van mooie panorama’s en de hartslag weer te laten zakken. Laten we zien hoe we stilte en rust in zo’n groep ervaren tijdens het mountainbiken, ik ben benieuwd!
Ik voorzie jou natuurlijk ook nog van wat extra techniek/ rijtips en kijk naar de afstelling van je fiets als je wilt.

Deze tocht is geschikt voor iedereen met een goede basisconditie. Bike Spirit zorgt voor een passend programma en ziet toe op ieders plezier en veiligheid. We houden rekening met de diversiteit/ conditie van de groep en passen de tocht daar feilloos op aan.
We houden de groep klein tot max 8 pers.

Het programma:
→ Mountainbike instructie. 
→ Korte bike en veiligheidscheck. 
→ We bepalen samen het tempo en de intensiteit.    
→ Aantal te rijden km’s is niet goed te voorspellen en vinden we minder belangrijk

Meenemen:
→ Eigen MTB (fullsuspension/ hardtail) óf huurfiets > technisch in orde
→ Fietshelm
→ Fietshandschoenen aan te bevelen
→ Reparatiemateriaal: minimaal reserveband. (evt. via verhuurder)
→ Drank (bidon of drinkzak) en iets te eten voor onderweg
→ Neem alles mee in een rugzakje

Waar: We verzamelen op de parkeerplaats naast “Auberge de Smockelaer”, Givelderweg 2, 6276 PB Heijenrath
Wanneer: zondag 31 oktober
Tijd: 8.00-12.00 uur, vertrek is om 8.00 uur
Kosten: € 49,- p.p.
Voor wie: Deze tocht is geschikt voor iedereen met een goede basisconditie. Bike Spirit zorgt voor een passend programma en ziet toe op ieders plezier en veiligheid. We houden rekening met de diversiteit/ conditie van de groep en passen de tocht daar feilloos op aan.
Aanmelden: mail@pascalmoors.nl, we houden de groep klein tot max 8 pers.
Meer informatie: www.bike-spirit.nl of 06 48 76 30 79


Maak kennis met Sakrale Dans


Begeleiding: Maria Broderix

We dansen eenvoudige gebaren en passen op klassieke muziek en wereldmuziek rond een midden. Sakrale Dans is voor mij verbinding in de kring met de kosmos en met de dansers. Het is ontmoeting en meditatie in beweging.

In anderhalf uur mag u kennismaken met deze vorm van bewegen op muziek. Misschien spreekt het u aan zodat u in de toekomst meer daarvan wilt ervaren en beleven.

We dansen met lichte dansschoentjes of op sokken op een parketvloer.

Waar: Centrum ‘t Vlinderhöfke, Julianaweg 21, Sint Geertruid
Wanneer: zondag  31 oktober
Tijd: van 16.00 tot 17.30 uur
Kosten: gratis
Aanmelden: 043 408 12 03
Meer informatie: Mariabroderix.de ( alleen in het Duits) Cursusaccommodatie.nl


Proefles Yin Yoga

Naast de vele lichamelijke voordelen heeft yin ook veel geestelijke voordelen. Tijdens een houding keren we naar binnen en luisteren we uitsluitend, zonder oordeel, naar onszelf, naar wat ons lichaam en geest ons te vertellen heeft. We ervaren innerlijke rust! Even helemaal weg van de wereld. Geen haast, geen stress, geen verplichtingen, maar uitsluitend me-time. Yin yoga is erg aan te raden bij mensen met psychische klachten zoals depressies, burn-out of in tijden waarin men grote stress ervaart. Maar uiteraard ook als je geen van deze klachten ervaart is yin yoga rustgevend.

Waar: Sakura Yoga & Selfcare, Kerkstraat 17, Nijswiller
Wanneer: zondag 30 oktober
Tijd: 11.30 uur
Kosten: € 10 p.p. incl thee achteraf
Aanmelden:  info@sakurayoga.nl of 06 43 64 64 44
Meer informatie: sakurayoga.nl


Traditionele Geneeswijze uit oude Culturen


Stap in mijn kleurrijke wereld en laat je zintuigen verrassen

* Intuitieve aanraking en hemelse geuren helpen je body en mind te ontspannen
* Moxa, meridiaan behandeling, geeft doorstroming en helpt met voelen in je buik

Je bent van harte welkom om dit diepe genezingsritueel te komen ervaren.

Waar/wanneer: zaterdag 30 oktober en zaterdag 31 oktober in Vaals
Tijdstip: op afspraak, de ervaring duurt ca 1 uur 
Afspraak maken: San 06 120 65 307
Meer informatie: sanmistral.nl

Investering: €35


Het Steenhuis nodigt u uit om de Wereld van de Kristallen te ontdekken.


Tijdens  de Dag van de Stilte stellen wij u in de gelegenheid om de energetische werkende kracht van de Kristallen te beleven.

In Het Steenhuis zijn een aantal belevingszones ingericht met verschillende Edelstenen en Mineralen. Op deze manier kunt u zich verbinden met de Edelstenen en hun energetische werking voelen. Bijvoorbeeld de chakra’s voelen op de chakrastoelen of de gouden driehoek – de oerkracht, waarnemen.

Deze beleving vindt op energetisch niveau plaats en wij vragen hiervoor niks. Een glimlach en een dank u wel is mooi. U betaalt alleen de steen die u aanschaft. Wel graag vooraf aanmelden.
Wees Welkom en Beleef!

Waar: Het Steenhuis, Rijksweg 104A, Lemiers-Vaals
Wanneer:  zondag 31 oktober
Tijd:  12.00-17.00 uur
Kosten: geen
Aanmelden/reserveren: via 043-3272525 of mail@hetsteenhuis.net

Meer informatie: www.hetsteenhuis.nl


Core Abundant Lifestyle is voor ELK wezen dat er mee resoneert. ‘Jong’ EN ‘oud’!!!

Stiltewandeling
Core Abundant Lifestyle organiseert op de dag van de stilte een stiltewandeling in een mooie natuurrijke omgeving.

Tijdens deze activiteit kun jij je even terug trekken van de hectiek van alledag, jezelf de ruimte geven en genieten met gelijkgestemden.
Geef jezelf en wellicht iemand anders deze mooie kans om diepere lagen van rust te ervaren.

Waar: We verzamelen voor de deur bij Core Abundant Lifestyle, Kerkstraat 1, Vaals
Wanneer: zondag 31 oktober
Tijd: Aanvang/ ontvangst is om 10.30u en we vertrekken voor de wandeling om 11.00u. 
(Zorg dus dat je op tijd bent voor de wandeling, omdat het een stiltewandeling is en we, eenmaal vertrokken, dus niet kunnen communiceren waar we zijn opdat je later kunt aanhaken) Na de wandeling, rond 12.30u spreken we na en daarna ronden we de activiteit gezamenlijk af.
Bijdrage : €39,00 p.p. Beleefweekend-aanbieding: €27,00 p.p.
Aanmelden: 
06 20 26 05 84 of contact@coreabundantlifestyle.com
Meer informatie: CoreAbundantLifestyle.com


Stiltewandeling Centrum Mindfulness Heuvelland – Schweiberg

Tijdens de Dag van de Stilte biedt Centrum Mindfulness Limburg een stiltewandeling aan. De wandeling is toegankelijk voor iedereen, die althans de ongelijke paden en stijgingen  van het Heuvelland aankan. 

We maken een wandeling van zo’n 2 uur en ongeveer 7,5 km door het 5-sterrenlandschap van het Heuvelland. De moeilijkheidsgraad is gemiddeld. Het terrein is heuvelachtig en bij nat of slecht weer kan het modderig zijn, dus zorg voor goed schoeisel en gemakkelijke wandelkleding en een flesje water.

Je kunt de wandeling ook maken als een uitbreiding van de stiltedag op zaterdag 30 oktober. Als je op zaterdagavond in rust en relatieve stilte blijft, kan deze wandeling van zondagochtend aanvullend zorgen voor verdieping.

Tijd:  10-12u, verzamelen vanaf 09.45u.
Startpunt: Centrum Mindfulness Limburg, Schweibergerweg 27, Mechelen.  Parkeren aan de Schweibergerweg. Nr. 27 ligt zo’n 50 meter van de weg af, maar heeft weinig parkeergelegenheid.
Investering: € 15 (heb je de zaterdag meegedaan €10)
Begeleiding door Rianne Schoenmakers van Centrum Mindfulness Limburg.  
Aanmelden: is verplicht. Dit kan via rianne@centrummindfulnesslimburg.nl / 06 40 07 10 62


Kom in beweging en verken je innerlijke landschap

Ooit wel eens op je buik in het gras gelegen en naar een hommel op een madeliefje gestaard? Als kind vond je het zo natuurlijk om dat soort dingen te doen. Nu volwassen geworden, is je hoofd vol met andere zaken. Hoe zou het zijn om weer terug in die kinderlijke verwondering te komen? Hoe zou dat voelen?

Om weer met een onbevangen blik te gaan kijken, vraagt oefening. Er zijn aangeleerde patronen en overtuigingen die ont-leert moeten worden daarvoor. En dan kom je terug in het moment waarop je herinnert dat jij degene bent die overal alle betekenis aan hebt gegeven. Vandaaruit kun je nieuwe keuzes gaan maken. Wat wil ik nu wérkelijk?

Met een Wonderwandeling ga je, al wandelend, op verkenning in je innerlijk landschap. Waar loop je vast? Wat wil je loslaten? Hoe kun je met een andere blik leren kijken? Dat en nog veel méér kun je tijdens een Wonderwandeling voor jezelf onderzoeken, onder andere met natuuropstellingen. Wat dat precies is, dat kun je hier lezen: natuuropstellingen

Door wie?
Je wordt begeleid door Lily Faber, natuurcoach en bosbadgids. Lily is opgeleid als neuropsycholoog, maar voelde altijd dat er in de wetenschappelijk wereld een schakel ontbrak. Om jezelf wérkelijk te leren kennen is er iets anders nodig dan kennis uit een boek. Zelfonderzoek, een methode uit diverse oeroude en moderne spirituele tradities, laat je de antwoorden in jezelf vinden. En door dit in de natuur te doen, ga je je ook als vanzelf openen voor iets wat groter is dan je kleine zelf. Al wandelend en gebruik makend van de rust én van de spiegelende natuur, ontstaan inzichten als vanzelf.

Wat nog meer?
Vanuit de Wonderacademie kun je ook deelnemen aan andere activiteiten in de natuur, die ondersteunend zijn voor je welzijn en bewustwording. bosbaden, sessies met boommuziek en pelgrimages zijn groepsactiviteiten gericht op verstilling, naar binnen keren, ontspannen en de natuur tot je laten spreken. En zo weer de ervaring terugvinden dat je onderdeel bent van een groter geheel.
Nieuw in 2021 zijn de Lichtlinten. Dit is een eigentijds pelgrimsproject in Nederland.
Zoek je een Deep Dive in je “innerlijke landschap”, boek dan een individuele Wonderwandeling met Natuuropstelling. Of een helende boomsessie, waarbij de boomspeler de trillingen van jouw boom vertaald in muziek.

Praktisch
– Na aanmelding ontvang je een mail met alle informatie.
– Het wandeltempo en het aantal kilometers is op zich voor iedereen met normale fitheid prima te doen, omdat we regelmatig stoppen voor een (reflectie)oefening
– Je hebt goed schoeisel nodig
– de activiteit gaat ook door bij regen

Waar: verzamelen bij Schweibergerbos (precieze gegevens volgen na aanmelding)
Wanneer: zondag 31 oktober
Tijdstip: 13.00 – ca. 15.30 uur
Kosten: € 27,50 per persoon
Voor wie: volwassenen
Meenemen: goede wandelschoenen /drinken / iets om op te zitten
Maximum aantal deelnemers: 8 
Aanmelden (noodzakelijk):  lily@wonderacademie.nl | 06 44996472
Meer info: www.wonderacademie.nl en www.lichtlinten.nl


Beleef de stilte in jezelf met een Hatha Yoga les bij YOGA NATURA

Net in deze tijd is de behoefte aan ontspanning groot. Veelal is onze blik vanaf het moment dat we wakker worden gericht op de buitenwereld en amper gericht op de binnenwereld. We staan op de  “actie stand “ en worden gewild of ongewild overspoeld met informatie waarbij ons denken constant op “aan” staat en we niet meer écht voelen wat ons lichaam ons verteld. 

Tijdens en door de yogales richten we de blik steeds opnieuw naar binnen, gedachten komen en gaan maar we haken niet aan bij deze gedachten. Doordat we met de aandacht dicht bij onszelf blijven ontdekken we opnieuw de taal van zowel de ademhaling in ons lichaam als de taal van ons lichaam zelf die van nature aanwezig zijn. Lichaam, adem en geest (mind) zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als ons denken ontspant, ontspant ook onze adem en tegelijkertijd ons lichaam. Ons lichaam wordt meer flexibel en een flexibel lichaam geeft een flexibele geest. Wanneer de ademhaling ontspannen is dan voelen we de adembeweging, in plaats van hoog in de borst zoals bij stress, laag in de buik.

Yoga is voor iedereen, voor jong en oud en je hoeft niet lenig of slank te zijn.
We werken met o.a. concentratieoefeningen, yogahoudingen ( Asana’s ), ademhalingsoefeningen (Pranayama ), korte meditaties en ontspanning.
Geen competitie maar (leren) voelen wat er op dát moment mogelijk is. Yoga gaat over bewustwording, zien en voelen wie je werkelijk bent. In je volledig mens-zijn, zowel fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.

De Hatha Yoga lessen worden gegeven door Marion Gijzen, gediplomeerd yogadocent (opleiding voor Hatha Yoga docent (3 jarig), Stoel Yoga docent, Feed Up Yoga docent, Mind-Walk© trainer) met 18 jaar ervaring in lesgeven.

Waar: Yoga Natura in Atelier Natura, Hees 5, Slenaken
Wanneer:  zondag 31 oktober
Tijd: 9.30 – 10.30 uur
Investering: speciaal Dag van de Stilte tarief van € 7,50
Aanmelden:  tot uiterlijk 30 oktober bij Marion Gijzen 06 40 28 86 08


De stilte in jezelf

Rust geeft ruimte voor perspectief. In de drukte van alledag is het soms lastig om het gevoel van rust te ervaren. Gedachten blijven malen. En ongemerkt zijn we continu bezig, terwijl we eigenlijk de behoefte hebben aan rust. En zelfs op de momenten, waarbij we de tijd en de ruimte voor onszelf creëren om de rust te ervaren, lukt dat vaak niet omdat het brein ons bezet houdt. Er is altijd wel iets dat we nog moeten doen…. In onze workshop leer je actief de dagelijkse stress los te laten door middel van een lichamelijke oefening. We nemen je mee in een effectieve manier waarop jij je eigen lichaam in stress ontlading kan krijgen.

Waar: Burn-out Herstel & Preventie Centrum van AANDACHT, Schuttebergsweg 5, Vaals


Wanneer: zondag 31 oktober
Tijd:  van 11.30 tot 13.00 uur
Kosten: € 15 per persoon
Voor wie: vanaf 16 jaar
Aanmelden: via info@aandacht.tv, Maximaal aantal deelnemers 5
Meer informatie: burnoutherstel.info