juli – augustus DagDelen – Eenrum / Ter Apel

DagDelen: een hedendaags getijdenboek

Hoe vind je een moment van stilte en bezinning?
Ik vond inspiratie in Middeleeuwse getijdenboeken en deel deze ervaring in een interactief kunstproject: DagDelen. In dit project word je uitgenodigd om een bladzij van je leven te maken en te delen, wat onderdeel wordt van een groter geheel.
Kijk voor alle info op: http://josefienalkema.nl/dagdelen

Dagdeel
Als deelnemer aan dit project laat je een bladzijde uit je leven zien. Met beelden, tekeningen, foto’s, collage, tekst en kleur maak je zelf een pagina van een beeldend getijdenboek.
Deel je dag
Wil je meedoen? Stuur een mail naar info@josefienalkema.nl met je adres, dan krijg je een lege bladzijde toegestuurd, met instructie. De pagina die je hebt gemaakt stuur je vervolgens terug in de bijgevoegde retourenvelop.

De ingestuurde pagina’s worden ge-upcycled: het origineel dat je instuurt zal niet herkenbaar blijven, het wordt verknipt, verscheurd of versnipperd. Stukken en details worden gebruikt in een nieuw kunstwerk. De aandacht en momenten die door de deelnemers zijn verbeeld worden in dit kunstwerk met elkaar verbonden: alle gedeelde ervaringen vormen samen een nieuw beeldend getijdenboek.
Door een eenheid te maken van alle bijdragen wil ik betekenis geven aan de verhalen en levens die verbeeld zijn. Dit sluit aan bij mijn manier van werken de afgelopen jaren: van oude tekeningen nieuwe kunstwerken maken, de geschiedenis en de tijd zo opslaan en comprimeren in een werk.

Locatie activiteit
Monnikenwerk, kerk Eenrum, 14 juli t/m 18 augustus
Museum Klooster ter Apel, 22 t/m 24 juli

Deze zomer is het project te volgen op verschillende locaties waar Josefien aan het werk is en het proces laat zien. Kijk voor alle locaties en data op: http://josefienalkema.nl/agenda

Kosten
€ 0,- voor Monnikenwerk (www.monnikenwerk.nu)
Entree Museum Klooster ter Apel:
Volwassene € 8,50
Jongeren/Studenten € 5,00
Leerling basisonderwijs € 4,00
Gezinskaart € 20,00
Bezoeker met Museumkaart gratis

Begin- en eindtijden
In kerk Eenrum: 9.00 tot 17.00
Klooster ter Apel: 11.00 tot 17.00

Aanmelden is niet nodig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.