16:00 – 16:45 Stilteloop door labyrint Cascadepark – Almere

Het labyrint in het Cascadepark, Almere Poort, is een bijzondere plek. Een plek waar je tot bezinning kan komen, maar ook een plek om samen te werken.


Door een schenking van Ymere en vele enthousiaste helpende vrijwilligers hebben we in het cascadepark een labyrint aangelegd. De vorm is geïnspireerd op het Labyrint van Chartres. Door de combinatie met een moestuin ontstond een uniek ontwerp. De scheiding tussen de paden wordt gevormd door moestuinbedden. Het pad is zo breed dat het labyrint rolstoeltoegankelijk is, daardoor zijn er wel minder omgangen dan in Chartres. Een overeenkomst met Chartres die niet meteen zal opvallen is de toegangsweg. Die ligt op 43° Noord Oost.
Een wandeling door het labyrint mag je dus associëren met de meditatie in een kloostertuin. In de gejaagde moderne samenleving is het moeilijk om ruimte te maken voor stilte en bezinning. Het lopen van een labyrint is een vorm van loopmeditatie. In tegenstelling tot een doolhof, kun je in een labyrint niet verdwalen. Als je het labyrint in gaat, laat je de aardse beslommeringen achter je en je opent jezelf voor nieuwe indrukken.

Locatie activiteit
Almere, Poort. Cascadepark, Dettifosspad 4

Kosten
Een vrijwillige bijdrage voor de organisatie van de Dag van de Stilte wordt altijd op prijs gesteld.

Begintijd: 16:00 uur
Eindtijd: 16:45 uur
Vanaf 17:00 stiltemeditatie in Tiny Church, (tegenover het labyrint), gebaseerd op evolutietheorie en scheppingsverhaal. Na afloop eten we gezamenlijk een eenvoudige maaltijd.
Aanmelden is noodzakelijk en bijdrage in de kosten van 5 euro. Er geldt een maximum aan deelnemers.

Aanmelden is noodzakelijk, via een e-mail naar p2kosters@gmail.com.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.