16:00-16:45 Stilteloop door het labyrint in het Cascadepark – Almere Poort

Het labyrint in het Cascadepark, Almere Poort, is een bijzondere plek. Een plek waar je tot bezinning kan komen, maar ook een plek om samen te werken.
Door een schenking van Ymere en vele enthousiaste helpende vrijwilligers hebben we in het cascadepark een labyrint aangelegd. De vorm is geïnspireerd op het Labyrint van Chartres. Door de combinatie met een moestuin ontstond een uniek ontwerp. De scheiding tussen de paden wordt gevormd door moestuinbedden. Het pad is zo breed dat het labyrint rolstoeltoegankelijk is, daardoor zijn er wel minder omgangen dan in Chartres. Een overeenkomst met Chartres die niet meteen zal opvallen is de toegangsweg. Die ligt op 43° Noord Oost.

Een wandeling door het labyrint mag je dus associëren met de meditatie in een kloostertuin. In de gejaagde moderne samenleving is het moeilijk om ruimte te maken voor stilte en bezinning. Het lopen van een labyrint is een vorm van loopmeditatie. In tegenstelling tot een doolhof, kun je in een labyrint niet verdwalen. Als je het labyrint in gaat, laat je de aardse beslommeringen achter je en je opent jezelf voor nieuwe indrukken. Je loopt individueel en in je eigen tempo.

Locatie activiteit
Dettifossstraat / Cascadepad, (achter “het Klokhuis” en Tiny Church in aanbouw). Cascadepark, Almere Poort

Kosten
Geen.
Een vrijwillige bijdrage voor de organisatie van de Dag van de Stilte wordt altijd op prijs gesteld.

Begintijd: 16:00 uur
Eindtijd: 16:45 uur
Aansluitend kan, moet niet, deelgenomen worden aan een stilte meditatie tijdens het Kerkcafé in de Ruimte, Nimfenplein 1, Almere Poort. Aanvang 17.00, einde 18.00 Aansluitend eenvoudige maaltijd.

Aanmelden is niet nodig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.