15:00-16:30 Trails of Silence Live – Den Haag

Klarinettist en filmcomponist Alex Simu en pianist Folkert Oosting nemen je mee een uur lang mee in hun verstillende ‘soundscapes’ en filmische muziek. Tegengeluid

Al langer breken zij met Trails of Silence Live een lans voor meer natuurlijk geluid in onze drukke wereld. Een tegengeluid voor het lawaai van mensenmassa’s, verkeersdrukte, social media en hectische kantoortuinen die ons overschreeuwen.Psychologische stilte

Toch bestaat absolute stilte niet. Het is een psychologisch fenomeen volgens het duo. Daarvoor moet je jezelf ‘aanzetten’. Natuurlijke geluiden helpen daarbij. Het stille ruisen van de bomen, de zee of het tikken van de regen – of vertragende en akoestische muziek. 

Klarinettist Alex Simu weet uit eigen onderzoek hoe muziek stilte kan creëeren, onder ander voor de Gouden Kalf-winnende soundtrack van de film Beyond Sleep.

Balanceren
In Trails of Silence Live resoneert de menselijke energie van zekerheid en onzekerheid. De emotionele spanning tussen vandaag en morgen. Het balanceren tussen twijfel en vertrouwen. Met een muzikaal spoor van stilte wil het duo zo een geluid van verandering achterlaten. En luisteraars uitnodigen om stil te staan bij hun levensveranderingen. Zij doen dit ook op onconventionele locaties, waaronder kantoorgebouwen en andere openbare ruimtes. In 2018 verscheen hun eerste gezamenlijke CD-album ‘Improvisie’, dat een ode is aan de stilte en ‘soul searching’.

Locatie activiteit
Vreedehuis
Riouwstraat 1
2585 GP Den Haag
www.vreedehuis.nl

Kosten
Voor registratie en informatie over entreekosten:
https://www.eventbrite.nl/e/tickets-trails-of-silence-live-73161918267
Een vrijwillige bijdrage voor de organisatie van de Dag van de Stilte wordt altijd op prijs gesteld.

Begintijd: 15:00 uur
Eindtijd: 16:300 uur

Aanmelden is noodzakelijk, via een e-mail naar trailsofsilence@xs4all.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.