14:00 – 16:00 Een steekje laten vallen in stilte – Breda

Samen breien is een vorm van verbinden, het kan fungeren als sociaal weefsel. We zijn samen stil.. moment van rust ,zachtjes tikken van de breinaalden ,je kunt even alleen zijn met je gedachten en er ontstaat ruimte voor nieuwe ideeën. Aandacht voor je binnenwereld, herbezinnen en weer verbinden.

Wat is Wildbreien?
Wild breien is een vorm van tijdelijke street art waarbij personen lapjes in of aan elkaar haken, breien of naaien en die vervolgens door de stad verspreiden. Het idee is om publieke objecten te versieren, personaliseren en mooier te maken met de kleurrijke breiwerken. Deze brei-objecten kunnen bomen, lantaarnpalen, vuilnisbakken, kunstwerken of ander straatmeubilair sieren. Het inpakken van een voorwerp wordt bombing genoemd. Omdat kunstenaars vaak een spoor van breiwerken door de stad achterlaten wordt het ook wel graffiti knitting (graffitibreien) genoemd. Het voordeel van deze moderne vorm van graffiti is dat het eenvoudig te verwijderen is en daardoor tijdelijke van aard is.

Zen met de breipen
Wildbreien Tientjes is een project bij Stichting Tientjes om samen meer kleur te geven aan de stad Breda. Elke week op woensdagmiddag van 14 tot 16 uur wildbreien we samen en daarmee willen we de stad vrolijk in gaan kleuren.
Ons motto is dat je af en toe een steekje mag laten vallen. Kleur mag geven aan dat wat je aan het maken bent. Ergens op voort kunt borduren en het wel weer aan elkaar kan breien. Het doet er toe dat je er bent!

Locatie activiteit
Bij mooi weer zitten we in het park Valkenberg van 14:00-16:00.
Bij slecht weer zitten we in de in de stationshal Breda op de houten trap bij de piano.
Haak gezellig aan, de koffie staat klaar.

Kosten
Geen.
Een vrijwillige bijdrage voor de organisatie van de Dag van de Stilte wordt altijd op prijs gesteld.

Begintijd: 14:00 uur
Eindtijd: 16:00 uur

Aanmelden is niet nodig.

Reader Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.