10:30-13:00 Raadselachtige stille bezinningswandeling langs omstreden bouwterrein – Woudrichem

Door omstandigheden is de activiteit pas op 3 november 2019. Dan leidt levenscoach Jos Korthout een meditatieve activiteit.

Na de “Nacht van de Nacht”, waarin we ook in Woudrichem bewust zijn hoe belangrijk het is, dat het ’s-nachts echt donker en rustig is wordt ook hier de “Dag van de stilte” beleefd met het stilte-uur van 11.00 tot 12.00 uur. Duizenden mensen beleven dit tegelijkertijd op allerlei plaatsen en realiseren elkaars nabijheid, verwantschap en betrokkenheid bij de natuur.

Op zondag 3 november om 10.30 uur vertrekt vanaf Cafetaria ‘t Rond in Woudrichem in Woudrichem de “Raadselachtige stille bezinningswandeling langs omstreden bouwterrein”. De deelname is gratis. Bewust waarnemen gaat het beste in de stilte. Je  wordt uitgenodigd om mee te lopen en spreken af, dat we vanaf dat moment zullen zwijgen tot aan het eindpunt van de wandeling. In uiterste concentratie, met alle zintuigen wijd open, lopen we daar vandaan een verrassende route. Onthoudt elke seconde van wat je tijdens de wandeling beleeft. Vanuit het centrum van het nieuwe Woudrichem, gaan we langs de oostkant van de nieuwbouw naar het noorden. Wandelend over de Hoge Maasdijk zien we aan de overzijde van de Maas het Slot Loevestein. Dichterbij zien we het industrieterreintje, waar bouwplan ‘Op ’t Loev’ voor gereed ligt. We lopen verder over de Schapendam naar de oude vestingstad. Bij de Loevesteinse Poort lopen we onderlangs de wal en de eeuwenoude stadsmuur naar den Bol. Daar nemen we de hoofdingang van de middeleeuwse stad en lopen onder de gevangenpoort door, de Kerkstraat in. Op nummer 24, stappen we na ca. 5 km. wandelen rond 12.30 uur binnen bij boekhandel Tante Bethje. Daar mag er weer gesproken worden. Ongetwijfeld is er behoefte om ervaringen met elkaar te delen. Deelnemers willen misschien bijzonderheden en verduidelijkingen horen. Maar de gids zal ook vragen stellen aan de deelnemers. Tenslotte zal iedereen weer de eigen weg inslaan en de gedeelde ervaring met zich meenemen en er wellicht thuis over napraten.

Locatie activiteit Cafetaria ‘t Rond in Woudrichem. Landpoortstraat 29, 4285AR Woudrichem

Kosten Vrijwillige bijdrage. Een vrijwillige bijdrage voor de organisatie van de Dag van de Stilte wordt altijd op prijs gesteld.

Begintijd: 10.30 uur
Eindtijd:   13.00 uur

Aanmelden is noodzakelijk, via mail naar j.a.m.korthout@planet.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.