10:00-12:30 Workshop – Autumn Acupunctuur & Yoga met Rianne Hoekstra en Janet de Graaf – Leeuwarden

DE HERFST! Voor de één het favoriete seizoen, de ander ziet er enorm tegenop….
De herfst is vanuit de Chinese geneeskunst het ‘Metaal seizoen’, hierbij horen de orgaansystemen de Long en Dikke darm. Het is een periode waarin we ons als vanzelf wat meer ‘yin’ gaan gedragen en ons meer terugtrekken naar binnen. De periode is bedoeld om los te laten, maar het is helaas ook een tijd waarin veel van ons snel uit balans raken. Disbalans in deze periode kan ons lichaam en daarmee ook onze mentale kracht gaan overnemen, waardoor we ons bijvoorbeeld uitgeput, onrustig, verdrietig en neerslachtig voelen.

Je wordt tijdens deze unieke workshop getrakteerd op een speciale kalme maar vloeiende yin & lunar yogales met specifieke yoga-, diepe adem- en meditatie oefeningen om de transitie van de nazomer naar de herfst zo vloeiend mogelijk te maken. Metaal staat symbool voor loslaten, zelf-reflectie en naar binnen keren, zodat we onze energie voor de komende wintermaanden kunnen opslaan. De oefeningen zijn gericht op de meridianen, nadi’s en chakra’s die invloed hebben op de Long en Dikke darm orgaanstelsels.

Afsluitend bieden we je tijdens de eindontspanning als ‘dessert’ een acupunctuur* sessie gericht op beide genoemde orgaanstelsels, met nog een derde extra acupunctuurpunt, voor extra energie (Maag). De ochtend wordt ondersteund met bijbehorende verwarmende thee en lekkers.
Maak je klaar voor het herfst-seizoen met deze bijzondere workshop.

* Acupunctuur is een behandelmethode waarbij zeer dunne, steriele, metalen naalden worden ingebracht op acupunctuurpunten die zich bevinden op de meridianen. Het inbrengen van de naalden is vrijwel pijnloos; de prikjes van de zeer dunne naalden (0.22 tot 0.30 mm) zijn meestal nauwelijks voelbaar. Na het inbrengen van de naald wordt bij manipulatie van de naald soms een soort ‘elektrisch’ schokje ervaren; dit fenomeen wordt ‘Deqi’ genoemd ofwel ‘het verkrijgen van Qi’.
Tijdens de workshop worden in totaal 6 naaldjes ingebracht.

De yogadocent voor deze bijzondere ochtend is Rianne Hoekstra (eigenaresse van Club yoga), zij heeft zich gespecialiseerd in chakra’s, meridianen en de elementen in zowel vinyasa als yin/restorative yoga en verzorgt al zo’n 10 jaar yogalessen. Lees alles over haar op onze docenten pagina!

De Acupuncturist is Janet de Graaf (Acupunctuurpraktijk Friesland te Grou). Zij volgde een 6 jarige studie Westerse en Oosterse Geneeskunst aan de Shenzhou Open Universiteit. Naast acupunctuur als ondersteuning bij het in balans blijven van het lichaam en geest is zij ook gespecialiseerd in behandelingen voor stoppen met roken en facial rejuvenation.

Let op: Draag een niet al te strakke broek waarbij je gemakkelijk je onderbeen kunt ontbloten (ivm een acupuctuurpunt op het onderbeen).
Deze workshop is niet geschikt voor individuele behandeling of persoonlijk consult.

Wil je op de hoogte blijven, ben je geïnteresseerd, of heb je je aangemeld? We vinden het erg leuk als je je op facebook.com ook op ‘Geïnteresseerd of Gaat’ zet!

Aanmelden?
https://www.club-yoga.nl/workshops-x-evenementen.html

Locatie activiteit
Club Yoga Leeuwarden Westersingel 2F Leeuwarden

Kosten
Een vast bedrag van €35,00.
Een vrijwillige bijdrage voor de organisatie van de Dag van de Stilte wordt altijd op prijs gesteld.

Begintijd: 10:00 uur
Eindtijd: 12:30 uur

Aanmelden is noodzakelijk, via een e-mail naar Info@club-yoga.nl,
of op https://www.club-yoga.nl/workshops-x-evenementen.html

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.