09:30-12:00 Stiltekring in de ruimte – Haarlem

Graag nodig ik je uit voor een stiltekring in de ruimte. Stil zitten in een kring is een speciale ervaring. Je bent op jezelf, en toch voel je de aanwezigheid van de anderen om je heen. Je wordt gedragen door de gezamenlijk energie, van de ruimte, van de mensen.

Verbinding met anderen
Een stiltekring is verwant met de zgn. council cirkel, van de oorspronkelijke bewoners van Amerika. Ook wel luisterkring of groepsraad genoemd. Het is bedoeld om aandachtig en vanuit het hart naar elkaar te luisteren, en zo op een dieper niveau verbinding met elkaar te leggen.

Verbinding met je Zelf
In een stiltekring praten we niet, we luisteren: naar de geluiden buiten, de geluiden van de ruimte, en vooral naar onszelf. Zodat we op een dieper niveau de verbinding maken met ons Zelf, de stille kern van ons wezen.

De stilte is er altijd
Door regelmatig contact te maken met die kern realiseer je je dat je die stille kern bent, in plaats van je gedachten, je emoties, je beroep, je activiteiten. Ze zijn een uiting van jou, een manifestatie van het Leven dat door jou plaatsvindt. Jij bent de kern. Je hoeft niet langer elders te zoeken naar rust en stilte, ze zijn altijd aanwezig in jou.

Geïnteresseerde waarnemer
Het kan zijn dat er door de stilte allerlei emoties voelbaar worden, zoals boosheid, onrust, verdriet, of je wordt je bewust van je lijf, stijve ledematen, misschien kramp in je benen. De kunst is daarvan niet onder de indruk te raken, en er met belangstelling naar te ‘kijken’. Geen probleem als dat niet meteen lukt. Telkens weer breng je je aandacht terug, naar je ademhaling, een mantra, de lichtjes, wat voor jou werkt.

We zijn twee keer een uur stil, voorafgegaan door een kwartier welkom, uitleg en lichaamswerk en onderbroken door een kwartier pauze. Tijdens het eerste uur doen we een minuut of twintig loopmeditatie, in het tweede uur is een klankschaal hoorbaar. Het tweede uur valt tegelijk met het landelijke stilteuur, dat van 11.00 tot 12.00 uur plaatsvindt. We gaan in stilte naar huis.

Locatie activiteit
Ruimte de Garage, Kennemerstraat 11A zwart, 2021 EA Haarlem

Kosten
Kosten: Een vast bedrag van €25,00. Een vrijwillige bijdrage voor de organisatie van de Dag van de Stilte wordt altijd op prijs gesteld.

Begintijd: 09:30 uur, inloop vanaf 9:15 uur.
Eindtijd: 12:00 uur

Aanmelden is noodzakelijk, via een e-mail naar info@jannytermeer.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.