09:00 – 19:00 SJEL – Installatie – Leuven

De Sjel brengt een maand langer muziek en bezinning naar de Stadsbegraafplaats
Sinds 1 februari kunnen bezoekers van de Stadsbegraafplaats genieten van muzikale verstilling in de Sjel, een muzikale kunstinstallatie. Door het grote succes van de Sjel, besliste de stad de installatie op de Stadsbegraafplaats te verlengen tot en met zondag 2 mei.

De Sjel is een grote glazen kubus waarin je kan luisteren naar de prachtige violen en stem van Sohnarr, het soloproject van muzikant-componiste Patricia Vanneste. Het kunstwerk werd ontworpen door Patricia Vanneste en architect Sam De Bock. De installatie symboliseert het maakproces van de plaat ‘Coral Dusk’ en versterkt de luisterervaring ervan. De kubus is voorzien van een groot raam en één zitplaats gericht op de buitenwereld. Het is een intieme, serene schuilplek die versmelt met haar omgeving dankzij de spiegelende wanden. Sjel verwijst ook naar het Noorse woord voor ziel of essentie.

Een bezoekje brengen aan de Sjel betekent ook dat bezoekers de Stadsbegraafplaats eens op een andere manier zien. De begraafplaats is een bijzonder mooie, groene koesterplek, waar men even kan ontsnappen aan de drukte. De ideale plek om te wandelen, tot rust te komen, te lezen of te genieten van de unieke Leuvense geschiedenis en de natuur die je er vindt. Het is een plek van rust en bezinning, herdenken en troosten, en de Sjel past daar helemaal in.
Het voorbije jaar hebben we allemaal meer dan ooit ervaren hoe verrijkend, essentieel en ook helend kunst en natuur kunnen zijn. De Sjel verbindt op een subtiele manier beide elementen. Het paviljoen nodigt je uit om afstand te nemen van oppervlakkige indrukken en stil te staan bij wat écht belangrijk is.

Nieuw: SJEL STORIES
Deel je ervaringen
Bezoekers kunnen nu ook hun eigen Sjel Stories delen. De Sjel werd ontworpen om tijd en ruimte te creëren waarbinnen het onzichtbare zichtbaar kan en mag worden. Wat wordt er bij jou zichtbaar? Op welke manier inspireert het jou? Wat maakt het los bij jou? Een emotie, een flashback, een gedicht, een verhaal, een tekening, een melodie, een gesprek, .. Op welke manier word jij geraakt, zittend op dat bankje, turend naar buiten, met de muziek van Sohnarr als metgezel?
Deel je ervaring op https://www.sohnarr.com/sjel-blog.

Locatie activiteit
Sjel is nog tot en met 2 mei 2021 dagelijks te bezoeken op de Stadsbegraafplaats van Leuven.
• Voor de duur van de plaatsing van de Sjel hanteert de Stadsbegraafplaats uitzonderlijk openingsuren: elke dag, van 9 tot 19 uur
• Adres: Nieuwe Kerkhofdreef, Heverlee

Kosten
Geen.
Een vrijwillige bijdrage voor de organisatie van de Dag van de Stilte wordt altijd op prijs gesteld.

Dagelijks tot 2 mei 2021
Begintijd: 09:00 uur
Eindtijd: 19:00 uur

Aanmelden is niet noodzakelijk. Is de SJEL bezet, dan wacht je even…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.