09:00 – 10:30 Stille Natuurbelevingstocht – Castricum

We maken een gevarieerde wandeling langs de mooiste plekjes van de duinen bij Castricum, grotendeels in stilte.
Voorafgaand en tijdens het wandelen doen we een paar (mindfulness/ontspannings-) oefeningen om te zorgen voor ontspanning en rust in lijf en geest, en zo te zorgen dat je zintuigen alle ruimte krijgen om de natuur te ervaren. Ik zorg er vervolgens voor dat je zelf op ontdekkingstocht gaat door te luisteren, te voelen, te ruiken en heel goed om je heen kijken. We delen af en toe onze ervaringen, maar zijn voornamelijk stil en in het hier en nu, volop genietend van de natuur om ons heen. Op een enkele mooie plek deel ik een inspirerende tekst over de natuur. Je hoeft niet na te denken welke kant je op moet, de tijd speelt even geen rol. Een bewust moment voor jezelf, in stilte genieten van de natuur, bijkomen en weer opladen.

Trek warme kleren aan in vele lagen. Neem voor de zekerheid een regenjas mee en iets om (droog) op te kunnen zitten.
Neem een versnapering en een thermoskannetje met warme thee of koffie mee. Na de 1,5 uur durende wandeling zoeken we bij goed weer een plekje op in het bos, waar we onder het genot van een kopje thee of koffie onze inzichten en ervaringen kunnen delen. Of nog wat langer in de stilte blijven zitten.

Ik organiseer Natuurbelevingstochten om te ervaren hoe mooi, bijzonder, interessant de natuur is. Ga mee, dompel jezelf onder in de natuur, ervaar hoe rustgevend dat is en kom met nieuwe energie en een verfriste geest thuis.

Locatie activiteit
Parkeerplaats Geversweg (tegenover huisnummer 11a), 1901NW Castricum

Kosten
Vrijwillige donatie na de wandeling, afhankelijk van wat je het waard vindt.
Een vrijwillige bijdrage voor de organisatie van de Dag van de Stilte wordt altijd op prijs gesteld.

Begintijd: 09:00 uur
Eindtijd: 10:30 uur
Start om 9 uur. De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur, daarna drinken we eventueel nog een kopje thee/koffie (zelf meenemen) met elkaar.

Aanmelden is noodzakelijk, via een e-mail naar mavdleij@gmail.com.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.