07:00 – 18:30 Stilte op Klooster Nieuw Sion – Diepenveen

Op de tiende editie van de landelijke dag van de stilte ben je hartelijk welkom op Klooster Nieuw Sion, waar Cisterciënzer monniken jarenlang in stilte hebben geleefd. Die stilte, de stilte van gebed, hangt voelbaar in en om het klooster. Het bos, de tuinen en het gebouw nodigen uit om rustig te worden, innerlijk stil.

Je bent welkom om zelf een rustmoment te nemen, een pitstop, en om te ervaren wat die rust met je doet, een hele dag of een gedeelte daarvan.
De ochtend begint om 7.00 uur met een schemerwandeling, in stilte. Aansluitend het ochtendgebed en een ontbijtbuffet en eindigt met het middaggebed. De middag begint met het middaggebed of een stiltelunch en de dag eindigt met een rondwandeling door de kloostergangen en het avondgebed van 18.00. Tussendoor is er de mogelijkheid voor Lectio Divina, meditatie, labyrintwandeling, gebedswandeling en meer. Alles in stilte, ingeleid door inspirerende teksten, met hier en daar gelegenheid voor een praatje.

Locatie activiteit
Klooster Nieuw Sion
Vulikerweg 6
Diepenveen

Kosten
Kosten, inclusief koffie, thee en maaltijden:
40,= per dagdeel
80,= voor de hele dag
Een vrijwillige bijdrage voor de organisatie van de Dag van de Stilte wordt altijd op prijs gesteld.

Tijden: 7.00 – 12.30 en 13.00 – 18.30
(12.00 uur middaggebed, ook hartelijk welkom!)

Aanmelden is noodzakelijk, ga naar https://www.nieuwsion.nl/events/dag-van-de-stilte/ of stuur een mail naar activiteiten@nieuwsion.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.