logo-blauwDag van de Stilte

laatste zondag in oktober

Ontdek op 29 oktober de stilte in een stiltegebied en gebruik de gratis te downloaden MoSART-app!

 

Je wordt harte uitgenodigd om op de Dag van de Stilte één of meer stiltegebieden in ons land te bezoeken. Op de website www.stiltegebieden.eu kun je vinden waar ze liggen.

Luister naar je soundscape!
Tijdens de Dag van de Stilte en de Nacht van de Nacht op 28 oktober kan je meedoen aan een leuk onderzoek naar hoe jij de geluiden om je heen beleeft.
Dat doe je met de MoSART smartphone-app. Daarmee maak je een opname van 30 seconden en beantwoordt wat vragen, zoals 'Wat voor geluiden hoor je?' en 'Wat vind je van het geluid?'.
Tijdens de Nacht van de Nacht en de Dag van de Stilte is het extra interessant om eens goed te luisteren wat je eigenlijk allemaal hoort. Geluiden in jouw omgeving van natuurkrachten, dieren en van de mens en misschien ook van zijn elektronische apparaten.
Dit is een onderdeel van het Stiltegebiedenproject Oog oor en hart voor stilte en stiltegebieden waarvoor de Dag van de Stilte en Stichting Stilte Ned.werk dit jaar samenwerken met de Nederlandse Stichting Geluidshinder en Stichting het Groene Hart. 

Tip: Download je de app voordat je op pad gaat. 
MoSART-app voor iOS en Android.