logo-blauwDag van de Stilte

laatste zondag in oktober

Autobiografische schrijven

image

Dit is een inloopprogramma waarbij mensen op de tijd dat ze komen de magie van het schrijven ondergaan. Inloop tussen 9.00 uur en 16.00 uur. Kosten: geen. Locatie: Prinses Margrietstraat 23, 7941XG Meppel. Graag aanmelden, e-mailadres zie onder.

 

Schrijven over je eigen leven is heilzaam. Onderzoek toont dat autobiografisch schrijven stress verlagend, inzicht gevend, gezondheid bevorderend en therapeutisch kan werken. Het blijkt een laagdrempelige en effectieve methode om uw levensloop te onderzoeken en inzicht te krijgen in wie je bent en wat je wilt in het leven. Met autobiografische schrijfopdrachten komt u snel tot de kern. Thema's, motieven, betekenisvolle samenhangen; ze komen bovendrijven in de verhalen die u schrijft aan de hand van simpele schrijfopdrachten. De kracht van autobiografisch schrijven is onder meer dat het voor vrijwel elke doelgroep geschikt is en zowel individueel als in groepen te gebruiken is. Bovendien ervaren veel mensen het schrijven vaak als zeer vreugdevol.

Wat is het geheim van schrijven over je leven? Schrijven is magie. Je tekst is wijzer dan jijzelf. Toen Joseph Beuys in het Louvre met een klas voor de Mona Lisa stond, vroeg een van de kinderen: waarom lacht ze? Beuys: omdat zij meer weet dan Leonardo.
Het schepsel weet meer dan de schepper. De ervaring op dat schrijven iets in ons voedt: met de verwondering over de eigen tekst groeit de verwondering over het eigen leven.

Zie ook de website: www.rouwenverliesmeppel.nl

e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.