logo-blauwDag van de Stilte

laatste zondag in oktober

Activiteiten in Utrecht

vlag-utrecht

Deelnemen aan een stilteactiviteit

Lijkt het je leuk om deel te nemen aan één of meer stilteactiviteiten? Hieronder zie je al scrollend alle activiteiten in Utrecht in volgorde van tijd. Voor meer informatie klik je op 'Lees meer...'

Wil je liever een totaal overzicht zien van alle activiteiten in een korte lijst klik dan hier.

Een stilteactiviteit organiseren

De Dag van de Stilte wordt een succes door de locale stilteactiviteiten. Wil je een activiteit organiseren in de provincie Utrecht, vul dan het aanmeldingsformulier in. Het formulier wordt automatisch gestuurd naar de plaatsvervangende ambassadeur. Voor vragen of informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We zoeken een ambassadeur/medewerker voor Utrecht. Mail aub als je interesse hebt of voor andere informatie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Activiteiten 2018

 

Even weg van de drukke stad om op te laden in de natuur. De rust, kleinschaligheid en combinatie van natuur en cultuur bepalen de sfeer.

zeist

We mediteren vier maal vijfentwintig minuten. Tussen de meditatieperioden doen we kinhin (loopmeditatie).

rust en ruimte

Hier & Nu Praktijk voor mindfulness organiseert een stiltewandeling door de uiterwaarden van Everdingen.

schelpenhart

Een Stiltedag met begeleide meditaties, lichaamsoefeningen, visualisaties, stilte, een stiltewandeling, eten in stilte en luisteren naar muziek.

religieus ritueel

Quakers komen wekelijks samen om vanuit de stilte te oefenen met het openstaan voor het Innerlijk Licht / dat van God in eenieder en het zoeken van Leiding.

hartenlicht

De livestreammeditatie tijdens het landelijke stilte-uur van 11.00 tot 12.00 zal begeleid worden door Annemieke Rodenburg van Hartenlicht.

dananda

Ook yogastudio Dananda aan de Amsterdamsestraatweg doet mee aan de dag van de stilte.

Stille DansMeditatie

De eerste minuten bewegen we op klanken van 432 Hertz (harmonie) terwijl we intensiever contact maken met ons hele lichaam.

rozenkruis

Ook de rozenkruisers in Utrecht haken aan bij de Dag van de Stilte.

Dit jaar zal er voor het 2e jaar op rij een activiteit van stilte plaats vinden in de RK Verrijzeniskerk in Maarssenbroek.

Kom voor niks afdalen in de stilte op zondagavond 28 oktober in het RIEtheater in Woerden.