logo-blauwDag van de Stilte

laatste zondag in oktober

Activiteiten in Utrecht

vlag-utrecht

Deelnemen aan een stilteactiviteit

Lijkt het je leuk om deel te nemen aan één of meer stilteactiviteiten? Hieronder zie je al scrollend alle activiteiten in Utrecht in volgorde van tijd. Voor meer informatie klik je op 'Lees meer...'

Wil je liever een totaal overzicht zien van alle activiteiten in een korte lijst klik dan hier.

Een stilteactiviteit organiseren

De Dag van de Stilte wordt een succes door de locale stilteactiviteiten. Wil je een activiteit organiseren in de provincie Utrecht, vul dan het aanmeldingsformulier in. Het formulier wordt automatisch gestuurd naar de plaatsvervangende ambassadeur. Voor vragen of informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We zoeken een ambassadeur/medewerker voor Utrecht. Mail aub als je interesse hebt of voor andere informatie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Activiteiten 2017

 

utrecht_mileiu

Stiltewandelingen Utrecht is een samenwerkingsproject van de Gemeente Utrecht, en de Stichtingen Klank, Plu en Milieucentrum Utrecht.

Ontdek op 29 oktober de stilte in een stiltegebied en gebruik de gratis te downloaden MoSART-app!

Je wordt harte uitgenodigd om op de Dag van de Stilte één of meer stiltegebieden in ons land te bezoeken. Op de website www.stiltegebieden.eu kun je vinden waar ze liggen.

Luister naar je soundscape!

Meditatie samen met anderen in stilte. We mediteren vier maal vijfentwintig minuten. Tussen de meditatieperioden doen we kinhin (loopmeditatie). We sluiten af met de theeceremonie.

Park Vliegbasis Soesterberg is naast een mooie wandel- en fietslocatie ook een belangrijk vogelgebied. Dankzij de zandgronden en het open landschap kun je hier vogelsoorten vinden die elders in Nederland nauwelijks gezien worden. Dit event wordt onder verantwoording van de Gemeenste Soest georganiseerd. De gemeente heeft de bekende vogelkenner Nico de Haan bereid gevonden ons meer te vertellen over dit unieke gebied. 

Wandel je hoofd leeg en leg de stilte vast tijdens een prachtige wandeling rondom het Leersumse Veld.
De provincie Utrecht werkt aan een gezonde leefomgeving. Dat doet zij onder andere met haar stiltegebiedenbeleid met als doel het behoud van rust voor mensen. En laten we die in onze provincie nou volop hebben. Prachtige rustige en stille natuurgebieden waar je even er helemaal uit bent. Waar je letterlijk even op adem kan komen. Trek je wandelschoenen aan en maak kennis met de Leersumse Plassen.

Omdat 29 oktober de dag van de stilte is, is deze wandeling mijn cadeautje voor wie wat stilte wenst. Stilte geeft rust, ruimte in je hoofd, inzicht en nog veel meer. Helaas gaat de wandeling niet door.

Een wandeling door het Driebergse bos in stilte.
Er zijn geluiden, je ziet van alles, maar je spreekt zelf niet.
Ontdek hoe dat is!

Dansend de Stilte in.
Wees welkom op Fort Nigtevecht in Abcoude  

Vanuit vrije, creatieve en meditatieve dans laten we de stilte indalen en beleven we gezamenlijk het Landelijke Stilte Uur.

Stiltewandeling & Labyrintloop in Lage Vuursche. Nina Wevers en Peter Jonker nodigen je van harte uit om deel te nemen aan een gecombineerde Stiltewandeling en Labyrintloop. Geannuleerd. 

Stiltewandeling in het prachtige Biltse Bos Beerschoten. Een uitnodiging om in de stilte thuis te komen bij jezelf en bij elkaar. De natuur helpt je te herinneren wie je in essentie bent, los van alle dagelijkse beslommeringen. Het geeft rust, helderheid en ruimte. Hoe langer je stil bent, hoe meer je de diepte van je wezen gaat ervaren en je versterkt elkaar door samen stil te zijn.

klok

Op de Dag van de Stilte is er van 11:00 uur tot 12:00 uur een landelijk stilte-uur.

Een uitnodiging aan iedereen om stil te staan en stil te zijn.

Feest van de Stilte in het VlinderHuys in Amersfoort
Van harte uitgenodigd om samen met het team van de Dag van de Stilte, mensen van het VlinderHuys, van de Nederlandse Stichting Geluidhinder, van het Stiltelab en vele anderen het Feest van de Stilte te vieren in het VlinderHuys in Amersfoort. Laat je op deze dag trakteren op vele soorten stilte - ervaringscadeaus.
Lees hieronder het programma:

Tijdens deze interreligieuze stiltedag proef je wat de stilte betekent in de joodse traditie en bij de Quakers. Met inleidingen en gezamenlijke stiltemomenten. De dag wordt afgesloten met verstillende sacrale dans.

Stilte is de basis voor een leven met aandacht.
Dit jaar vindt er een activiteit van stilte plaats in de RK Verrijzeniskerk in Maarssenbroek.