logo-blauwDag van de Stilte

laatste zondag in oktober

Activiteiten in Noord-Holland

vlag-noord-holland

Deelnemen aan een stilteactiviteit

Hieronder zie je al scrollend alle activiteiten in Noord-Holland in volgorde van tijd. Voor meer informatie klik je op 'Lees meer...' Zie je liever een totaal overzicht van alle activiteiten in een korte lijst klik dan hier.

Een stilteactiviteit organiseren

Wil je een activiteit organiseren in de provincie Noord-Holland, vul dan het aanmeldingsformulier in. Het formulier wordt automatisch gestuurd naar onderstaande ambassadeur.  Voor informatie zie mail hieronder. 

  • Joke Goedhart - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - tel 06 478 009 65

We zoeken nog een ambassadeur voor Noord-Holland. Mail als je interesse of vragen hebt: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Activiteiten 2017

Start de Dag van de Stilte met een stiltewandeling langs het IJsselmeer met zonsopgang.

Het gaat bij deze wandeling om beleving. Geholpen door aanwijzingen en kleine opdrachten van de gids, ervaren de deelnemers de rijkdom van de natuur:

Vooraf gaande aan de zondagsviering, zal er vanaf 09:30 t/m 10:30 uur een uur absolute stilte in onze kerk worden gehouden.

De Ultieme Helende Kracht is Universele Intelligentie (Spirit) als we durven te vertragen, kalm te blijven en voor een moment te stoppen… We nemen de tijd om diep te Rusten in Zijn, De Stilte te horen en heling toe te laten.

We starten met een meditatie bij het vuur waarin we al de rust in onszelf zoeken.

Quakers houden wekelijks samenkomsten waarin de stilte centraal staat. Aanwezigen kunnen vanuit de stilte een gesproken bijdrage leveren.

U bent van harte welkom bij de Brahma Kumaris Spirituele Academie. Meditatieve inleiding naar stilte. Gevolgd door meditatie, daarna een gezamenlijke stiltewandeling;

In de preek van deze viering en zo mogelijk ook in de gezangen zal aandacht aan het thema Stilte worden besteed.

De 6de Dag van de Stilte in 2016 was er voor het eerst van 11 tot 12 uur een concentratie van stilte activiteiten in het land. Ook 29 oktober 2017 is er een Landelijk Stilte uur.

In de geest van en ter ere van de onlangs overleden Burgemeester Eberhard van der Laan wandelen in "de lieve stad Amsterdam " . We wandelen in stilte én vertraagt vanaf de ambtswoning 'een blokje om ' op de grachtengordel.

Bij Cinema Oostereiland organiseren we een film & filosofie evenement waar de film 'Het belang van stilte' en een gesprek over stilte centraal staan.