logo-blauwDag van de Stilte

laatste zondag in oktober

Merwede aquarel Richard Abbink

Actie: In stilte middels nonverbale communicatie realiseren van een (tijdelijk) 'Monument van Stilte' op het zuidelijke rivierstrand langs de Boven Merwede.

Het is heen en terug, ongeveer 6 km. lopen.Iedereen kan gratis deelnemen.
Mensen mogen meenemen: tasje, vuilniszak, fototoestel, emmertje, schep en eventueel een symbolisch voorwerp dat kan bijdragen om het monument mee te verrijken.
We verzamelen ons op zondag 29 oktober om 14.00 uur bij de Gevangenpoort in vissers- en vestingstadje Woudrichem. De activiteit zal vermoedelijk tot ca. 17.00 uur duren.Na de begroeting en kennismaking volgt een korte uitleg en instructie.
Daarna spreken we af, alles verder in stilte en met nonverbale communicatie tot stand te brengen.

We trekken onze schoenen uit en gaan op pad in westelijke richting.Onderweg kunnen we allerlei losliggend materiaal vinden van natuurlijke en helaas soms ook van kunstmatige oorsprong. We kunnen daarvan voorwerpen meenemen, waarvan we denken dat ze een functie kunnen hebben bij het realiseren van het monument.Op de plek aangekomen, zullen we met de meegenomen spullen en met wat we in de omgeving vinden, het monument in goede samenwerking tot stand brengen.
Ik heb er groot vertrouwen in, dat hier iets bijzonders uit zal ontstaan.Als we het met elkaar eens zijn dat de voltooiing tot stand gekomen is, willen sommige mensen er misschien een foto van maken.
Daarna aanvaarden we in stilte de terugtocht. Pas bij terugkomst onder de Gevangenpoort is het weer toegestaan om te spreken. We kunnen dan een terrasje zoeken of ergens naar binnen gaan, voor een drankje en onze ervaringen met elkaar te delen.

Kosten:  Alleen een vrije bijdrage voor de organisatie van de Dag van de Stilte

Begintijd 14:00
Eindtijd   17:00

 Het is prettig als mensen zich tevoren aanmelden, maar spontaan meelopen is ook goed.

Jos Korthout
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.