logo-blauwDag van de Stilte

laatste zondag in oktober

blote voeten

Bewust waarnemen gaat het beste in de stilte. Om dat te bewerkstelligen nodig ik je uit, om met mij mee te gaan.

We verzamelen ons op de Dag van de Stilte op zondag 28 oktober om 10.00 uur bij de Gevangenpoort in Woudrichem. Daar word je uitgenodigd je schoenen uit te trekken. Daar vandaan lopen we in stilte langs de oever van de Boven Merwede naar het Oudendijkse Gat. We komen daar aan om 11.00 uur. We gaan in een boog staan of zitten rondom de laatste boom, die een jaar eerder door een storm geveld is. Daar beleven we het officiële 'stilte-uur' op het zelfde moment al duizenden andere mensen die op allerlei andere plaatsen diezelfde stilte beleven. We kunnen elkaars nabijheid en verwantschap ervaren en versterken. Onthoudt elke seconde van wat je hier beleeft. Om 12.00 uur aanvaarden wij de terugtocht naar de middeleeuwse vesting Woudrichem. We nemen plaats op de Leugenbank onder de stadsmuur en vertellen elkaar onze ervaringen. Rond 13.00 uur zal een ieder weer de eigen weg inslaan en de gedeelde ervaring met zich meenemen.

Locatie: Aanvang bij Gevangenpoort, aan het eind van de Kerkstraat in Woudrichem.
Bestemming is Oudendijkse Gat.

Kosten: Vrijwillige bijdrage: Een vrijwillige bijdrage voor de organisatie van de Dag van de Stilte wordt altijd op prijs gesteld.

Begintijd 10:00 uur
Eindtijd:  13:00 uur

Aanmelden via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. is noodzakelijk.

Jos Korthout