logo-blauwDag van de Stilte

laatste zondag in oktober

Activiteiten in Noord-Brabant

vlag-noord-brabant

Deelnemen aan een stilteactiviteit

Lijkt het je leuk om deel te nemen aan één of meer stilteactiviteiten? Hieronder zie je al scrollend alle activiteiten in Noord-Brabant in volgorde van tijd. Voor meer informatie klik je op 'Lees meer...'

Wil je liever een totaal overzicht zien van alle activiteiten in een korte lijst klik dan hier.

Een stilteactiviteit organiseren

De Dag van de Stilte wordt een succes door de locale stilteactiviteiten. Wil je een activiteit organiseren in de provincie Noord-Brabant, vul dan het aanmeldingsformulier in. Het formulier wordt automatisch gestuurd naar onderstaande ambassadeur(s). Ook voor vragen of informatie kun je bij deze ambassadeur(s) 

We zoeken nog een ambassadeur voor Noord-Brabant. Mail als je interesse of vragen hebt naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.l!

Activiteiten 2017

 

Het is herfst. De blaadjes vallen en de natuur laat zich in haar mooiste tinten zien. Een goed moment om eens stil te staan bij wat jij wilt loslaten.

Merwede aquarel Richard Abbink

Actie: In stilte middels nonverbale communicatie realiseren van een (tijdelijk) 'Monument van Stilte' op het zuidelijke rivierstrand langs de Boven Merwede.


In stilte met gevonden materiaal Stiltemonument bouwen.
Ik prijs mij gelukkig, dat ik langs de grote rivieren woon, waar het relatief stil is.

Het is geen officieel Stiltegebied. Daarvoor moet ik 15 km. reizen. Hier horen we wel scheepsmotoren, maar dat zijn monotone, lage geluiden, die niet veel irritatie oproepen. De meeste mensen ervaren het hier langs rivier als stil, vooral vanwege de grote ruimte om ons heen en de wijdse watervlakten. Daarom kies ik ervoor, om opnieuw naar 'het Gors' te gaan, langs de Boven Merwede tussen Woudrichem en Oudendijk. Daar ga ik een beroep doen op de creativiteit en het vermogen tot samenwerken van mensen. Ik wil daar een 'gedeeld belang' creëren en combineer een aantal elementen van vorige meditatieve acties zoals het Blote Voetenpad, gezamenlijk werkstuk maken en opschonen van de natuur.
Actie: In stilte middels nonverbale communicatie realiseren van een (tijdelijk) 'Monument van Stilte' op het zuidelijke rivierstrand langs de Boven Merwede. Het is heen en terug, circa 6 km. lopen. Iedereen doet gratis mee.
Mensen mogen meenemen: tasje, vuilniszak, fototoestel, emmertje, schep en eventueel een symbolisch voorwerp dat kan bijdragen om het monument mee te verrijken. We verzamelen ons op zondag 29 oktober om 14.00 uur bij de Gevangenpoort in vissers- en vestingstadje Woudrichem. De activiteit zal vermoedelijk tot ca. 17.00 uur duren.
Na de begroeting en kennismaking volgt een korte uitleg en instructie. Daarna spreken we af, alles verder in stilte en met nonverbale communicatie tot stand te brengen. We trekken onze schoenen uit en gaan op pad in westelijke richting. Onderweg kunnen we allerlei losliggend materiaal vinden van natuurlijke en helaas soms ook van kunstmatige oorsprong. We kunnen daarvan voorwerpen meenemen, waarvan we denken dat ze een functie kunnen hebben bij het realiseren van het monument. Op de plek aangekomen, zullen we met de meegenomen spullen en met wat we in de omgeving vinden, het monument in goede samenwerking tot stand brengen. Ik heb er groot vertrouwen in, dat hier iets bijzonders uit zal ontstaan. Als we het met elkaar eens zijn dat de voltooiing tot stand gekomen is, willen sommige mensen er misschien een foto van maken. Daarna aanvaarden we in stilte de terugtocht. Pas bij terugkomst onder de Gevangenpoort is het weer toegestaan om te spreken. We kunnen dan een terrasje zoeken of ergens naar binnen gaan, voor een drankje en onze ervaringen met elkaar te delen.
Hartelijke groet, Levenscoach Jos Korthout, sr. social professional


Locatie activiteit Gevangenpoort Woudrichem-Vesting.
Kosten Gratis
Wel wordt er een bijdrage gevraagd voor de organisatie van de Dag van de Stilte
Begintijd 14.00 uur
Eindtijd 17.00 uur
Is aanmelden noodzakelijk? Nee

Jos Korthout
Landpoortstraat 29
Woudrichem
Noord Brabant
Postcode : 4285 AR
E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel. Mobiel (06) 28471993
Tel. Vast (0183) 302931