logo-blauwDag van de Stilte

laatste zondag in oktober

Activiteiten in Noord-Brabant

vlag-noord-brabant

Deelnemen aan een stilteactiviteit

Lijkt het je leuk om deel te nemen aan één of meer stilteactiviteiten? Hieronder zie je al scrollend alle activiteiten in Noord-Brabant in volgorde van tijd. Voor meer informatie klik je op 'Lees meer...'

Wil je liever een totaal overzicht zien van alle activiteiten in een korte lijst klik dan hier.

Een stilteactiviteit organiseren

De Dag van de Stilte wordt een succes door de locale stilteactiviteiten. Wil je een activiteit organiseren in de provincie Noord-Brabant, vul dan het aanmeldingsformulier in. Het formulier wordt automatisch gestuurd naar onderstaande ambassadeur(s). Ook voor vragen of informatie kun je bij deze ambassadeur(s) 

We zoeken nog een ambassadeur voor Noord-Brabant. Mail als je interesse of vragen hebt naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.l!

Activiteiten 2017

Ontdek op 29 oktober de stilte in een stiltegebied en gebruik de gratis te downloaden MoSART-app!

Ontdek in de stilte de stem van je ziel. Stiltewandeling in de natuur.
Stilte is als ademhalen, de natuur ademt stilte. Wandelen in de natuur brengt je tot rust. “Je wordt opnieuw geboren als je vanuit de stilte een nieuw beeld krijgt aangereikt”.

Wandelen met Willem. In stilte kun je alles nog bewuster ervaren, de prachtige natuur, de kleuren, de geuren, de vergezichten maar ook jezelf en elke stap die je zet.

Stilte in jezelf vinden. Waar kan dat mooier dan in de natuur. Weg van de geluiden van alledag, de vogels horen, de vallende bladeren.

Een dag vol zen-meditatie, werken en eten in stilte, en een inleiding over stilte als inspiratiebron. Voor mensen met zen-meditatie-ervaring.

Een rustige meditatieve herfstwandeling in natuurgebied de Maashorst, waarbij we volop gebruik zullen maken van onze zintuigen en waarin we gezamenlijk zullen vertoeven in stilte met de (natuur)geluiden om ons heen.

Het derde jaar Bezinnen in het Groen gaat van start! Sinds twee jaar organiseren we deze reeks van activiteiten rondom stilte en bezinning.

Tijdens een verkenningstocht door en rondom het Kleine Meer staat het beleven van de stilte en de natuur centraal.

Tijdens de stiltewandeling doen we vooral zintuigelijke ervaringen op in het moment.
We stappen uit het denken en in de ervaring.

luna

Creatieve workshop op de Dag van de Stilte

Dit jaar valt op 29 oktober de jaarlijkse Dag van de Stilte.
Lijkt het je wat……..een paar uurtjes echte stilte!

In de stilte ontmoet je je Ziel en kun je je innerlijke stem horen die haar wijsheid fluistert. Laat je verrassen door wat er in jouw Innerlijke Stilte leeft!

"In de stilte kun je ook iets horen....."

Deze dagworkshop gaat over de stilte, over meditatie, over krachtplekken in de natuur, over hoe gek stilte kan zijn in een groep, over hoe schreeuwend de stilte kan zijn in jezelf. Maar vooral over hoe bijzonder de stilte is, over hoe mooi de natuur is, over hoe uniek jij bent.

Stilte in de stad. Er is in deze hectische tijd steeds meer behoefte aan stilte. Vooral voor mensen in de stad, waar voortdurend beweeg is en geluid, is een plaats van stilte zoiets als een oase voor een dorstige woestijnreiziger.

Op zondag 29 oktober biedt NECTAR door hun geïmproviseerde klanken, luisteraars de gelegenheid om in contact te zijn met hun eigen innerlijke stilte.

De 6de Dag van de Stilte in 2016 was er voor het eerst van 11 tot 12 uur een concentratie van stilteactiviteiten in het land. Ook 29 oktober 2017 is er een Landelijk Stilteuur.

Yoga Bron geeft tijdens de dag van de Stilte twee yoga meditatie sessies.

Merwede aquarel Richard Abbink

Actie: In stilte middels nonverbale communicatie realiseren van een (tijdelijk) 'Monument van Stilte' op het zuidelijke rivierstrand langs de Boven Merwede.

In deze tijd is stilte bijna een luxe geworden. Maar nog steeds geldt dat wie zich afzondert in stilte, zichzelf hervindt.