logo-blauwDag van de Stilte

laatste zondag in oktober

Een gezamenlijk landelijk ' Stilte uur 'Klok 11 uur stilte 2

In 2016 was er voor het eerst tussen 11 en 12 uur een concentratie van stilte en stilte activiteiten in het land. Ook in 2017 is er een Landelijk Stilte uur. Met dit extra uur maken we een landelijk stilteveld waarin de stilte zich kan verdiepen.
Vanzelfsprekend ben je vrij om op andere tijdstippen aandacht aan stilte te geven als dit beter voor je past. Het is nog steeds de Dag van de Stilte!

Als je een hele dag of ochtend organiseert kun je je deelnemers erop attenderen dat er velen in het hele land tussen 11 en 12 uur tegelijk in stilte zijn.  Verbonden in stilte.

Voor iedereen die dit Stilte Uur graag THUIS ervaart:
Op deze Dag van de Stilte kun je je ook thuis in gedachten en gevoel verbonden weten met velen. Er zijn méér mensen die afstemmen op stilte. Samen in stilte zijn verdiept de stilte. Kijk hoeveel tijd jij in dit uur fijn vindt, 10 minuten, 20, of toch een (half )uur?. Het gaat niet om het aantal minuten maar om jouw stilte ervaring.

Hoe je dat invult is natuurlijk aan jou: iets lezen uit een voor jou tot stilte inspirerende tekst, wat muziek luisteren eerst, of gewoon NIETS.

TER INSPIRATIE VOOR HET LANDELIJK STILTE UUR- THUIS, OF IN BIJEENKOMST :

2 MOGELIJKHEDEN:

1.GELUIDSFRAGMENT: Klik om de STILTE MEDITATIE TE BELUISTEREN

Speciaal voor deze Dag van de Stilte is deze 'stilte meditatie' opgenomen door Suzanne de Lange coördinator van Zuid-Holland.
De meditatie duurt een uur. Het eerste stuk is begeleid, dan volgt een half uur stilte, en naar het einde toe start opnieuw een gedeelte begeleiding. Wil je graag iets korter dan een uur mediteren, je kunt ook een deel 'doorspoelen'  Geniet van de klank van de stilte!

2.TEKST/BEOEFENING: Jan Prins, auteur van het boek NU even Stil schreef voor de Dag van de Stile deze: tot stilte inspirerende tekst die je hier kan downloadenof je kan hem hier direct lezen

 

 

© 2013 - 2016 dagvandestilte.nl | Webdesign: SitevanBoy
 

Met meer mensen tegelijk in stilte zijn, verdiept de stilte.

 

Twitter