logo-blauwDag van de Stilte

laatste zondag in oktober

Activiteiten in Limburg

vlag-limburg

Deelnemen aan een stilteactiviteit

Lijkt het je leuk om deel te nemen aan één of meer stilteactiviteiten? Hieronder zie je al scrollend alle activiteiten in Limburg in volgorde van tijd. Voor meer informatie klik je op 'Lees meer...'

Wil je liever een verkort overzicht van alle activiteiten, klik dan hier.

Een stilteactiviteit organiseren

De Dag van de Stilte wordt een succes door de locale stilteactiviteiten. Wil je een activiteit organiseren in de provincie Limburg, vul dan het aanmeldingsformulier in. Het formulier wordt automatisch gestuurd naar onderstaande ambassadeur(s). Ook voor vragen of informatie kun je bij deze ambassadeur(s) terecht.

  • Marie Huismans - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - tel 043 459 20 65
  • Annemieke van Duinhoven - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - tel 06 36181389 - site: www.hartvoorgezondheid.com

Activiteiten 2017

Stilte "op den Hering".Een dag waar de stilte een voorname plek inneemt tussen de meditaties en de stilte wandelingen in het Schinveldse bos.

Tijdens de stiltedag doen wij een aantal activiteiten in volledige stilte zoals meditaties, lichte yoga-oefeningen, natuurwandeling en een klankschalensessie.

Vanuit je contact met Stilte maak je 1 of meerdere kaarten met als thema de stilte zelf (Wat betekent Stilte voor je, wat doet het met je, welk gevoel geeft je Stilte) of misschien juist wel wat de Stilte je te vertellen heeft.

Op ezeltempo van middeleeuws kerkje naar middeleeuwse kapel, of andersom.

Wat doet geluid met mensen? Is het nog wel ergens echt stil? Om hier bewust van te worden, organiseert de gemeente Heerlen een wandeling op Landgoed Terworm

Stilte natuur belevingswandeling - Nationaal Park de Meinweg.

De 6de Dag van de Stilte in 2016 was er voor het eerst van 11 tot 12 uur een concentratie van stilte activiteiten in het land. Ook 29 oktober 2017 is er een Landelijk Stilte uur.

Meditatie Wakker Onderwijs. In een prachtig zaaltje van de Belevingsplek Bridge en Bakker Edo zal een uur lang gemediteerd worden.

We naar het mooie Etzenrader bos in Etzenrade. We beginnen met een meditatie om elkaar te verbinden met de Stilte in onszelf en het Universum.

Door bewust in stilte te wandelen ga je de wereld om je heen intenser waarnemen en word je meer gewaar van wat er in je innerlijke wereld afspeelt.

De stilte tussen de noten maakt de muziek. Beleef een bijzondere meditatie onder de notenboom bij Hoeve de Linde.