logo-blauwDag van de Stilte

laatste zondag in oktober

Activiteiten in Gelderland

vlag-gelderland

Deelnemen aan een stilteactiviteit

Lijkt het je leuk om deel te nemen aan één of meer stilteactiviteiten? Hieronder zie je al scrollend alle activiteiten in Gelderland in volgorde van tijd. Voor meer informatie klik je op 'Lees meer...'

Wil je liever een totaal overzicht zien van alle activiteiten in een korte lijst klik dan hier.

Een stilteactiviteit organiseren

De Dag van de Stilte wordt een succes door de locale stilteactiviteiten. Wil je een activiteit organiseren in de provincie Gelderland, vul dan het aanmeldingsformulier in. Het formulier wordt automatisch gestuurd naar onderstaande ambassadeur.

Ton Akveld: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.tel: 06 109 630 63 - site Zen.nl Elst

We zoeken nog een ambassadeur voor Gelderland. Mail als je interesse hebt: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Activiteiten 2017

We lopen naar een mooie plek in het bos voor een mindfulness oefening. Daarna lopen we in stilte verder.

wandeling

In het kader van de Landelijk Dag van de Stilte organiseer ik een Meditatieve Stiltewandeling.

ijssellandschap

We lopen eerst een tocht rondom de ruïne van Nijenbeek, een stukje van het indrukwekkende IJssellandschap met een ruine uit de13e eeuw.

spiraal

In een mooie, vloerverwarmde ruimte in een bosrijke omgeving in Loenen (Gld) samen diverse mindfulness oefeningen doen, zoals de lichaamsverkenning, ademmeditatie, mindful yoga en de loopmeditatie.

keepcalm

Kleine, informele schrijfworkshop in de huiskamer: wat betekent stilte voor je? Laten we er woorden aan geven via een aantal schrijfopdrachten die ik voorbereid.

druyoga

Dru Yoga & Meditatie in een vorm die gericht is op contact met de stilte in jezelf. Deze vorm van yoga wordt ook de yoga van het hart genoemd en kenmerkt zich door vloeiende bewegingen.

instilte

Een aantal proeverijen van de stilte met meditatie, eten, tekenen/schilderen en massage.

kerkje

Op zondag 29 oktober biedt NECTAR door hun geïmproviseerde klanken, luisteraars de gelegenheid om in contact te zijn met hun eigen innerlijke stilte.

pursuit

In het filmhuis in Doesburg wordt op de Dag van de Stilte 2017 de film 'In Pursuit of Silence' van Patrick Shen (VS,2015) vertoond. De film wordt ingeleid door Helmi de Vaan. Op woensdag 1 november wordt de film nogmaals vertoond.

tak

Stiltewandeling
Even stil worden en even niets moeten. Gewoon zijn. Zijn in stilte.